Akcija

Le convoi (2016)

U životu nam se često znaju dogoditi neke nenadane stvari, situacije koje nismo očekivali ili planirali, a koje još k tome ponekad znaju biti i neugodne. Ali još je sasvim uredu ako vas recimo konobar posve slučajno u prolazu zalije nekim pićem, ili ako vam se na putu do posla poderu hlače. S takvim nezgodama možete (pre)živjeti. Ali nedao Bog da se primjerice nađete u busu koji sleti sa ceste, ili u banci baš u trenutku kada ju netko odluči opljačkati! E to bi bila baš jedna od onih “na krivom mjestu u krivo vrijeme” situacija koje čak mogu završiti i tragično. Upravo u jednoj takvoj će se naći i junakinja Francuskog krimi trilera Le convoi redatelja i ko-scenarista Frédérica Schoendoerffera.
U filmu pratimo sedmero muškaraca koji u četiri automobila prevoze 1300 kila kanabisa! Polaze i Malage u Španjolskoj, a njihov cilj je predgrađe Pariza. Ali ono što je trebao biti posve uobičajeni transport, za Alexa, Yacinea, Majida i ostale, ubrzo postane opasna situacija. A da stvar bude još gora, u  cijelu priču slučajno uvuku i Nadiu, mladu turisticu koja je vraćala iz Maroka i posve slučajno se našla na krivom mjestu u krivo vrijeme. Tu jednu noć, ona će se naći u nasilnom svijetu trgovine drogom, okružena ljudima koji žele preživjeti pod svaku cijenu.
U glavnoj ulozi je Benoît Magimel koji ako se mene pita uvelike sliči na (francusku verziju) Nathana Filliona. A tu su još Reem KhericiTewfik JallabMahdi BelemlihAmir El Kacem, i Leon Garel. Francuska kino premijera filma Le convoi će se održati 06. siječnja 2016.

Le convoi poster

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

Seven men, four cars and 1,300 kilos of cannabis leave Malaga, southern Spain, headed for Creil on the outs- kirts of Paris. But for Alex, Yacine, Majid and the others, what should be a regular run turns into a fatal convoy. Seven men and one woman, when Nadia, a young tourist driving back from Morocco, is dragged into their adventure simply because she is in the wrong place at the wrong time. For one night, she (and the audience) is immersed in the violent reality of drugs trafficking, with the men who make it their living.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.