Drama

Remember (2015)

Grijesi iz prošlosti prije ili kasnije sustignu one koji su ih “zgriješili”. Neovisno o tome da li je riječ o nekoj sitnici, ili nekom velikom životnom događaju koji je utjecao na sudbine mnogih. Mislim da ćemo se svi složiti da Drugi Svjetski Rat i događaji koji su se zbili u Auschwitzu definitivno nisu samo “neka sitnica” preko koje se može prijeći samo tako, a ljudi koji koji su preživjeli taj užas i još su među nama, ni dan-danas ne mogu zaboraviti, a poneki i oprostiti, ono što su tamo prošli. Upravo tom temom oprosta i osvete se bavi nezavisna Kanadska triler drama Remember redatelja Atoma Egoyanan.
Remember je priča o vremešnom Zevu koji saznaje da je Nazi čuvar koji je prije 70-ak godina pobio njegovu obitelj u Auschwitzu još uvijek živ, te ima novi identitet i da živi u Americi. Unatoč očitim izazovima, Zev kreće u misiju da sprovede tako dugo odgađanu i željenu pravdu sa svojom drhtavom rukom. Ono što će slijediti je upečatljivo putovanje preko cijele zemlje koje sa sobom nosi iznenađujuće posljedice.
Glumačku ekipu predvodi 86-godišnjih Christopher Plummer, a društvo mu prave ne mnogo mlađi Martin Landau i Bruno Ganz. Tu su još također Dean NorrisJürgen ProchnowPeter DaCunha, te Henry Czerny. Remember se do sada našao na programu mnogobrojnih filmskih festivala (Venice Film Festival, Toronto International Film Festival, Hamburg Film Festival, Edmonton International Film Festival su samo neki od njih) gdje je osvojio i nekoliko manjih nagrada. Uz to, prate ga i jako dobre kritike. Kanadska premijera ovoga filma se održala još 23. listopada 2015., dok je američka limitirana kino i VOD distribucija zakazana za 12. veljače 2016.

Remember-poster Remember-poster2 Remember-poster3 Remember-poster4

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

“Remember” is the contemporary story of Zev, who discovers that the Nazi guard who murdered his family some 70 years ago is living in America under an assumed identity. Despite the obvious challenges, Zev sets out on a mission to deliver long-delayed justice with his own trembling hand. What follows is a remarkable cross-continent road-trip with surprising consequences.

SLIKE

1 2 3 4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.