Belgija

D’Ardennen aka The Ardennes (2015)

Odsluženje zatvorske kazne i izlazak na slobodu ne znači nužno i kraj “patnje”. Mnogim bivšim zatvorenicima tek tada započnu pravi životni problemi. Neki se vraćaju svojim starim navikama (krađa i razbojstvo), dok neki pak pokušavaju srediti svoj život i “vratiti se u normalu”. No, većina njih teško pronalazi posao, a ponekad se još teže mire sa svojim najbližima koji su odustali od njih. U takvoj situaciji će se naći i glavni junak Belgijske krimi drame D’Ardennen redatelja i ko-scenarista Robina Pronta, koji će učiniti sve u svojoj moći da ponovno osvoji svoju bivšu djevojku.
D’Ardennen je priča o Kenneth, mladiću koji je zajedno sa svojim bratom Daveom opljačkao nečiju kuću. Ali pljačka je završila tako što je Dave pobjegao, dok je Kenneth završio u zatvoru gdje je odslužio četiri godine. Dave je u među vremenu sredio svoj život te će pokušati pomoći Kennethu kako god može. No sve što Kenneth želi jeste da ponovno osvoji svoju bivšu djevojku Sylvieu. Ali to i neće biti tako jednostavno zbog čega Kenneth postaje sve više i više razdražljiv.
U glavnim ulogama su Kevin JanssensVeerle BaetensJeroen PercevalJan BijvoetEric GodonSam LouwyckViviane de Muynck i Caroline StasD’Ardennen je premijerno prikazan u rujnu 2015. na Toronto International Film Festivalu, a nakon toga se još našao na programu Chicago International Film Festivala, São Paulo International Film Festivala, Les Arcs European Film Festival, te International Film Festival Rotterdama. Službena Belgijska premijera se održala 14. listopada 2015. Film prate uglavnom izvrsne kritike, a tijekom 2016. će biti prikazan i u nekim Europskim zemljama (Francuska, Poljska). Nadajmo se  da će se i Hrvatska naći među njima.

The Ardennes poster The Ardennes poster2 The Ardennes poster3

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

A brutal home-jacking goes hopelessly wrong. Dave, one of the two robbers, manages to run off, leaving his brother Kenneth behind. Four years later, Kenneth is released from prison and much has changed. Dave has his life back on track and is trying to help Kenneth however possible, but is witnessing how the highly strung Kenneth tries to win back his ex-girlfriend Sylvie.

SLIKE

1 2 3 4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.