CGI

Brand New-U aka Identicals (2015)

Kažu da svatko od nas ima svog dvojnika negdje na ovome svijetu, tj. osobu koja je gotovo identična nama po izgledu. Ja osobno još uvijek nisam naletio na svog dvojnika, ali sam znao tu i tamo primjetiti nekoga tko je bio neizmjerno sličan nekim od mojih prijatelja. Vjerujem da bi bilo skroz cool poznavati nekoga tko mi sliči barem 90% što se izgleda tiče, a opet, možda se i varam. Naime, glavni junak britanske SF triler drame Brand New-U a.k.a. Identicals redatelja i scenarista Simona Pummella, će na svojoj koži spoznati da imati dvojnika može biti i opasno po život.
Identicals nam donosi priču o organizaciji BRAND NEW-U koja stvara mrežu dvojnika, ljudi koji hodaju poput vas, pričaju poput vas, ali kreću se nekim drugačijim i boljim životnim okruženjem. No, da bi mogli svojim klijentima poboljšati živote, moraju eliminirati takozvane “donatore za bolji život”. Odnosno osobe prema čijem liku su i nastali dvojnici. A usred svega toga nađe se i Slater koji pokušava pronaći svoju ljubavnicu koja je nestala, te postaje sve više i više opsjednut time da ju pronađe. Ali u konačnici će pronaći samog sebe.
Film je snimljen sa budžetom od svega 1,3 milijuna €, te ako je vjerovati autorima na riječ, Identicals se u svojoj suštini bavi traganjem za identitetom i ljudskom povezanošću u ovom medijski zasićenom svijetu. Da, malo zvuči pretenciozno na prvu ruku, ali to ne znači da će zato film biti loš. U ostalom, u to ćemo se i sami moći uvjeriti od 25. ožujka 2016. kada film kreće u distribuciju putem iTunesa. Inače, Identicals je do sada već bio prikazan na Edinburgh International Film Festivalu, L’Étrange Festivalu, te Cork International Film Festivalu. U glavnim ulogama su pak Nora-Jane NooneNick BloodTony WayLachlan NieboerRobert WilfortAndrew BuckleyJacinta Mulcahy, te još mnogi drugi.

identicals poster identicals poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

RADNJA

The organisation BRAND NEW-U identifies networks of Identicals – “people who walk like you, talk like you, but are walking through different, better lives” – and helps their customers make a life upgrade: eliminating the Better-Life donor, and relocating their client to that Brand New life. But errors can occur, and a Brand New life can cost more than expected. BRAND NEW-U follows SLATER as he is forced to move through a series of parallel lives. He becomes more and more obsessed as he tries to find the lover he lost, but what he must find in the end is himself. BRAND NEW-U takes elements of science-fiction movies and thrillers, strips them down, and re-mixes them into a looping dream-logic to create a contemporary allegory of our search for identity and human connection in our rootless, media-saturated worlds.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.