Akcija

River (2015)

Lijepo je pomagati drugima. Tako su nas barem učili mama i tata dok smo bili klinci. Ali zaista, pomoći nekome u nevolji je uistinu lijep osjećaj, kako za onoga tko pomaže, tako i za onoga kome se pomaže. Iako, taj čin ljudskosti u današnjem svijetu sve više i više blijedi, te smo kao ljudska vrsta postali hladni na tuđu nevolju, pa uglavnom ne reagiramo na takvo nešto. Ali opet s druge strane, pomažući nekome u nevolji ponekad može rezultirati time  da i sebe uvalite u nevolju, kao što se to desi glavnom junaku nezavisne akcijske triler drame River redatelja i scenarista Jamiea M. Dagga.
Film je nastao u ko-produkciji Kanade i Laosa, te donosi priču o američkom liječniku volonteru koji postane bjegunac u Laosu nakon što spriječi seksualno zlostavljanje jedne mlade žene. Naime kada tijelo napadača dan kasnije izvuku iz rijeke Mekong, cijela situacija ubrzo izmakne kontroli, a optuženi liječnik se dadne u bijeg.
River je u cijelosti snimljen na autentičnim lokacijama u Laosu, a u glavnoj ulozi se našao Rossif Sutherland, mlađi i manje poznati polu-brat Kiefera Sutherlanda. Osim njega u filmu još igraju Douangmany SoliphanhSara BotsfordTed AthertonDavid SoncinAidan Gillett, te Vithaya Pansringarm (glavni negativac iz filma Only God Forgives). River je premijerno prikazan u rujnu 2015. na Toronto International Film Festivalu gdje su ga popratile uglavnom izvrsne kritike. A Rossif je čak zaradio i nominaciju za najbolju ulogu na dodjeli Canadian Screen Awards. Film kreće u redovnu kanadsku kino distribuciju od 04. ožujak 2016., a do kraja godine bi trebao također trebao izaći u americi, i to vrlo vjerojatno na VOD platformama.

River poster

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

In the south of Laos, an American volunteer doctor becomes a fugitive after he intervenes in the sexual assault of a young woman. When the assailant’s body is pulled from the Mekong River, things quickly spiral out of control.

SLIKE

1 2 3 4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.