Akcija

The Bodyguard aka Super Bodyguard (2016)

70-e, a posebice 80-e godine prošlog stoljeća su iznjedrile najviše zvijezda borilačkog filma. A tu titulu su tada nosili isključivo oni koji su zbilja i prakticirali neku od borilačkih vještina, tj. nisu samo “glumili” kako se znaju tuči. Počevši od Bruce Leea, preko Jackiea ChanaJet LiaSammo Hunga, Gordona Liua, Sonny Chibe, pa sve do Chuck NorrisaStevena Seagala i Jean-Claude Van Dammea. A onda je kraje 90-ih došao Matrix u kojem je Keanu Reeves svima pokazao da ne treba od malena učiti borilačke vještine da bi bio uvjerljiv borac na ekranu, a ubrzo ga je slijedio i Matt Damon koji je u filmu The Bourne Identity i više nego uvjerljivo prelomio nekoliko ljudi što je u konačnici rezultirali uspješnijim i unosnim serijalom o Jasonu Bourneu. Zbog svega toga, one “prave” borilačke zvijezde koje ponekad nisu nužno bili najbolji glumci, su polako ali sigurno nestali sa scene. Barem sa one Hollywoodske, jer mnogi od njih su završili u filmskim B vodama.
Zadnjih 15-ak godina na borilačkoj sceni se pojavilo nekoliko novih imena, kao što su primjerice Tony Jaa i Iko Uwais, te Donnie Yen koji je zapravo na sceni već desteljećima, ali se tek probio nakon uspjeha filmova SPL: Kill ZoneFlash Point Yip Man. S druge strane, borilačke zvijezde sa zapada, kao primjerice Scott Adkins i Michael Jai White baš i nemaju sreće u Hollywoodu, već se njihov lik i djelo uglavnom mogu naći među niskobudžetnim naslovima. A svoje mjesto pod suncem traži također i izvjesni Yue Song koji se prije četiri godine predstavio publici sa borilačkim filmom The King of the Streets kojega je također i ko-režirao i ko-napisao zajedno sa Zhong Leiem, tj. Shen Chengom. Veoma lako možemo zaključiti da spomenuti naslov baš i nije postigao neki uspjeh, jer Song eto ponovno pokušava da se probije na internacionalnu (borilačku) scenu sa novim filmom, Kineskim akcijskim borilačkim filmom The Bodyguard kojega je sam režirao i napisao, te u njemu odigrao glavnu ulogu.
The Bodyguard je priča o Wu-Linu, nasljedniku drevnog klana “Iron Kick”. Nakon smrti njegovog gospodara, Lin odlazi iz svog sela i odlazi u grad kako bi tamo pronašao svog bivšeg kolegu i učenika JiangLia. Vrlo brzo Lin postaje tjelohranitelj Fei-Fei, kćerke velikog bogataša. Ali skupina mafijaša na čelu sa JiangLi-em pokuša oteti Fei-Fei, a Lin ih ne uspije spriječiti u tome, te umalo i sam pogine. Ali nakon što malo prizdravi Lin odlučio spasiti Fei-Fei od mafijaša, a usput razotkrije i njihov opasni plan iza otmice.
Song je u ovaj projekt uložio sav svoj trud, sve svoje vrijeme, a vrlo vjerojatno i mnogo svog novca, te na filmu The Bodyguard radi već punih dvije godine! Osim njega u filmu još igraju Collin ChouXing YuWai-Man Chan, iLi YuFei. Kineska premijera filma The Bodyguard će se održati 15. srpnja 2016.

The Bodyguard poster The Bodyguard poster2

IMDB

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

Wu-Lin is the successor of ancient clan “Iron Kick”. After the death of his master, Wu-Lin left the village and go to the city to look for his fellow apprentice JiangLi. He turn out become the bodyguard of Fei-Fei, the daughter of the wealthy Li. A group of mobster led by JiangLi attempts to kidnap Fei-Fei, Wu-Lin failied to stop them and brutally crushed, but managed to survive. Wu-Lin took of his iron-shoes, and decided to rescue Fei-Fei from the mobster, and the truth behind the evil plan will be revealed.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.