Australija

Observance (2015)

Ljudi različito reagiraju na osobne tragedije koje ih ponekad znaju zadesiti, kao primjerice kada izgube neku njima dragu osobu. Neki se u takvim slučajevima povuku duboko u sebe, izoliraju od svih i tuguju u samoći. Drugi si pak okupiraju misli nekim drugim stvarima, hobijem ili poslom, i tako pokušavaju ne misliti na ono što ih muči. Iako ni jedna od te dvije solucije ne rezultira nužno nekim pozitivnim rezultatima. Glavni junak australskog misterioznog psihološkog horor trilera Observance redatelja i ko-scenarista Josepha Simsa-Dennetta, se je odlučio za soluciju broj dva, ali to će mu još samo više pogoršati njegovo psihičko stanje.
Naime, Observance je priča o Parker, privatnom istražitelju koji ne može prežaliti nedavnu smrt svog sina, zbog čega mu se i brak našao na klimavim nogama. Parker se stoga odluči vratiti svom poslu, ne bi li se tako odmaknuo od svojih svakodnevnih problema. Zapadne ga neobičan zadatak da promatra ženu iz napuštenog stana. U narednim danima Parker posvjedoči bizarnim događajima u njezinom stanu, nesvjestan da se u staroj i napuštenoj zgradi iz koje ju promatra sakriva neka tamna prisutnost koja ga polako obuzima.
U glavnim ulogama su Lindsay FarrisStephanie KingBrendan CowellJohn JarrattBenedict HardieTom O’Sullivan, i Roger Ward. Observance je do sada bio prikazan na nekoliko filmskih festivala (Fantasia Film Festival, Berlin Fantasy Filmfest, Oldenburg International Film Festival, Vancouver International Film Festival, i London Film Festival), a službena australska premijera će se održati 03. travnja 2016. A 16. svibnja će film izaći i na VOD platformama.

Observance poster Observance poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

In the grip of grief following the death of his young son, his marriage on the rocks and nearing bankruptcy, Parker reluctantly returns to work as a private investigator. Embarking on an unusual assignment to observe a woman from an abandoned apartment, Parker witnesses bizarre happenings surrounding her, unaware that the derelict building that he surveys her from has birthed a dark presence which slowly threatens to consume him.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.