Drama

Del Playa (2015)

Gotovo u svakoj školi, i svakom razredu, postoji barem jedan dječak koji se često nađe na meti podbadanja i izrugivanja od strane drugih, a ponekad bude i žrtva fizičkog nasilja (takozvanog bullinga). To naravno sa sobom donosi i određene posljedice, pa obično takva djeca kasnije u životu imaju problema, bilo da su nesigurna u sebe, povučena, sramežljiva ili pak (izrazito) nasilna. Ovo potonje je zaintrigiralo redatelja i scenarista Shauna Harta koji se time odlučio pozabaviti u nezavisnom horor trileru Del Playa.
Del Playa je priča o srednjoškolcu koji pozove na spoj najljepšu djevojku iz razreda, ali nakon što ga ona odbije i njegovi kolege ga javno osramote i prebiju, on se odlučuje na drastičan potez te krene u osvetnički pohod sa namjerom da ih sve pobije.
Film je već sada izazvao kontroverze jer radnjom podsjeća na nemili događaj koji se prije dvije godine dogodio u Kaliforniji, u blizini Kalifornijskoga Sveučilišta na Santa Barbari, kada je Elliot Rodger izbo i ubio šest svojih kolega te ozlijedio još 14-ero njih prije nego li je izvršio samoubojstvo. A osim što je radnjom vrlo sličan tom događaju, film također nosi naslov prema ulici (Del Playa) koja se nalazi u blizini Sveučilišta, a koja je popularno okupljalište među mladima. Zbog svega toga su prijatelji i rodbina  žrtava i ozljeđenih pokrenuli peticiju protiv zabrane ovoga filma (koju je već potpisalo preko 20 tisuća ljudi), jer prema njihovim riječima, Del Playa pokušava opravdati razloge za taj nemilosrdan čin i zaraditi na tome.
S druge strane autori ovoga filma su se ispričali svima koji su se našli uvrijeđeni i povrijeđeni ovim filmom, uvjeravajući sve da njihov film uopće nije baziran na tom događaju, te da im nije namjera omalovažavati žrtve i(li) veličati ubojičine namjere, već skrenuti pozornost na zlostavljanja u školama i (moguće) posljedice istoga. Kako će cijela priča završiti još se ne zna, ali film još uvijek nema određen datum premijere.
Inače, Del Playa je snimljen sa budžetom od 600 tisuća $, a u glavnim ulogama su Devon BarnesRyan OchoaBrett JohnsonNikki LeighAndrew DitsEmma AndersonTomik MansooriAlan Ayala, te još mnogi drugi.

 

Del Playa poster

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

Struggling with a horrific past, Claire Rhodes must confront a stalker turned murderer of her youth in order to win her life – but will her own demons help the killer exact his vengeance?

SLIKE

1 2 3 4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.