Akcija

Robot World aka Reconnoiter (2015)

Proći će još desetljeća i desetljeća prije nego što mi ljudi postanemo tehnološko dovoljno razvijeni (i sposobni) da bismo  mogli putovat brzinom svijetlost i istraživati udaljene galaksije. Na kraju krajeva, prvo moraju “dečki iz NASA-e” naučiti kako da na vrijeme otkriju sve te silne asteroide koji u zadnje vrijeme često hitaju prema Zemlji, a ne da ih iznenade u zadnji čas. No, jednoga dana kada budemo mogli otputovati na posve drugi kraj svemira, možda napokon i otkrijemo neku inteligentnu vrstu, samo se nadam da neće biti neprijateljski nastrojena, kao primjerice u niskobudžetnom britanskom SF trileru Reconnoiter redatelja i scenarista Neila Rowea.
Radnja ovoga filma je smještena 50 godina u budućnost gdje pratimo pilota kojega šalju na putovanje kroz galaksiju od 60 svjetlosnih godina te on zahvaljujući novom uređaju prijeđe dodatne prostorne dimenzije. Njegova je misija je da iz orbite izvidi nepoznatu planetu na kojoj navodno ima inteligentnog života, prikupiti sve moguće informacije i zatim se vrati kući. Ali ubrzo po dolasku na odredište pilot bude primoran prisilno sletjeti te se nasuče na nepoznatu planetu. Uskoro otkriva da su jedini stanovnici ovog planeta grabežljivi i ubojiti strojevi.
Ono što je možda i najzanimljivije kod ovog projekta, je to što se u njemu pojavljuje jedan-jedini glumac, Ian Rowe, inače brat od redatelja i scenarista. A u pravo su njih dvojica, zajedno sa Neilovom suprugom Amandom Rowe (koja je ujedno skladala i muziku za film), u potpunosti samostalno financirali ovaj projekt iz svog džepa. Osim što je napisao, režirao i producirao ovaj film, Neil se također pobrinuo i za kameru, montažu te specijalne efekte. Reconnoiter je premijerno prikazan krajem prošle godine na Other Worlds Austin festivalu, a zatim se još našao na programu nekoliko drugih festivala (Hyperdrive Sci-Fi & Fantasy Film Festival, Unreal Film Festival) gdje je čak osvojio i nekoliko nagrada. Datum neke službene DVD/Blu Ray premijere za sada nije poznat, no ukoliko dođemo do te informacije, obavijestiti ćemo Vas naknadno.

Robot World poster Robot World poster2

IMDB

Official site

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

50 years from now, a pilot (Ian Rowe) is sent 60 light years across the galaxy through a new device capable of crossing the extra spatial dimensions. His mission is to orbit and reconnoiter the planet then return home. The planet is known to be populated by intelligent life. Once at his destination the pilot has to perform an emergency landing and becomes marooned on the alien planet, and soon discovers the planets only inhabitants are predatory machines.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.