Akcija

Boyka: Undisputed IV (2016)

Mnoge (velike) filmske zvijezde su postale popularne zahvaljujući popularnosti filmskih likova koje su utjelovili! Primjerice, Clint Eastwood se proslavio ulogom prekaljenog detektiva Harrya Calahana aka Prljavog Harrya (OK, OK, znam da će neki cjepidlačiti da se zapravo proslavio ulogom takozvanog “bezimenog” revolveraša u Leoneovim spaghetti westernima, ali Dirty Harry je ipak kultni lik) po kojoj ga i danas svi pamte. Stallone pak svoju popularnost može zahvaliti Rockyu i Rambou, a Schwarzenegger Terminatoru i Conanu. Lista takvih primjera je poduža, ali mislim da nema smisla da ih sad “sve” nabrajam.
S druge strane postoje slučajevi kada filmski/TV likovi postanu popularniji i do samih glumaca koji su ih utjelovili, pa se često za dogoditi da naprosto ne znate kako se neki glumac zove, ali zato znate da je odigrao tog i tog junaka u tom i tom filmu. Primjerice ime Richard Kiel vjerojatno tek rijetkima nešto znači, ali ako Vam kažem da je dotični odigrao poznatog Bond negativca pod imenom Jaws, koji sa svojim metalnim zubima u filmu Moonraker pregrize metalni kabl, onda zasigurno znate o kome je riječ. Također, znači li Vam išta ime Jim Parsons? Da, ne…nije ni važno. Ali ako kažem da Jim već 10 sezona igra Sheldona Coopera u popularnoj TV seriji The Big Bang Theory, onda mnaje-više svi znaju o kome je riječ.
U tu kategoriju likova koji su popularniji i od samog glumca zasigurno spada i Yuri Boyka, “the most complete fighter in the world” kojega je u dva navrata utjelovio Scott Adkins u borilačkim tournament filmovima Undisputed II: Last Man Standing i Undisputed III: Redemption, nastavcima koji su proizašli iz filma Undisputed redatelja Waltera Hilla. OK, Boyka možda nije poznat do te mjere kao Dirty Harry, ali spomenuti lik uživa veliku popularnost u određenim krugovima, pa skoro i kultni status, zbog čega je postao popularniji i od samog Adkinsa kojega mnogi povezuju isključivo sa tim likom. Ono zbog čega je Boyka posebice zanimljiv je to što je on svoj filmski život zapravo započeo kao antagonist, kao svojevrsni negativac, da bi onda u trojci preuzeo titulu protagoniste, tj. pozitivca.
Bilo kako bilo, Adkins, odnosno Boyka, se vraća još jednom u niskobudžetnom borilačkom filmu Boyka: Undisputed IV, a koliko je lik popularan svjedoči i činjenica da je ovaj puta njegovo ime stavljeno ispred samog naslova filma. Službeno, režiju Undisputeda IV potpisuje Todor Chapkanov, a neslužbeno, četvorku je baš kao i prethodna dva nastavka režirao Adkinsov dugogodišnji i gotovo stalni suradnik, Isaac Florentine. Navodno su posrijedi neke komplikacije sa sindikatom redatelja, zbog čega je Florentine bio primoran maknuti svoje ime sa pozicije redatelja.
Bilo kako bilo, Boyka ovoga puta želi ući u veliku ligu, no tijekom borbe slučajno ubije svog protivnika. Kada sazna da je supruga čovjeka kojega je ubio u nevolji, on joj odluči pomoći, te ponudi da se bori u nizu opasnih borbi kako bi ju oslobodio iz ruku mafije.
Osim Adkinsa u četvorci se još pojavljuju Teodora DuhovnikovaAlon AboutboulJulian VergovValentin Ganev, te Martyn Ford. Fanovi su dugo godina zazivali i priželjkivali ovaj nastavak, te je trebalo proći punih šest godina prije nego što je isti i snimljen. Razlog je taj što trojka unatoč svojoj popularnosti, te više nego solidnim kritikama, nije zaradila gotovo ništa, i to kako sam Adkins kaže, ponajviše zbog ilegalnog downloada. Stoga je on ovoga puta sve svoje fanove zamolio preko Facebooka, da ukoliko žele vidjeti još jedan nastavak Undisputeda u buduće, i ne žele da prođe još narednih 5-6 godina prije nego ga snime, da podrže Undisputeda IV, tj., da kupe svoj primjerak DVD-a ili Blu Ray-a kada film napokon izađe. A trebao bi izaći u drugoj polovici 2016., iako točan datum za sada još nije poznat.

Boyka poster Boyka poster1 Boyka poster2 Boyka poster3

IMDB

Official Facebook Page

TEASER

 

TRAILER

 

RADNJA

In the fourth installment of the fighting franchise, Boyka is shooting for the big leagues when an accidental death in the ring makes him question everything he stands for. When he finds out the wife of the man he accidentally killed is in trouble, Boyka offers to fight in a series of impossible battles to free her from a life of servitude.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.