Akcija

Code of Honor (2016)

Evo jedno pitanje za one najžešće fanove Stevena Seagala, među koje se i sam mogu svrstati. Koji je posljednji Seagalov DTV naslov koji ste pogledali? Dakle nešto od ove hrpe (smeća) koju je izbacio unazad 5-10 godina. Ili još bolje, recite mi, kada ste zadnji puta pogledali neki od Seagalovih DTV-eva koji vam je zapravo bio dobar? Ja osobno sam odustao o njegovih novih “filmova”, a zadnji njegov DTV naslov koji sam pogledao je bio Maximum Conviction iz 2012. koji mi nije bio čak ni solidno zabavan, a kamo li išta drugo. A jedini koji bi se svidio prije toga je bio The Keeper iz 2009.
E sad, ne tvrdim da će niskobudžetni akcijski triler generičkog i tipično Seagalovskog naslova Code of Honor redatelja i scenarista Michaela Winnicka biti išta bolji od svega ostaloga što se Stevica snimio zadnjih nekoliko godina, ali iz svog nekog osobnog stajališta, moram priznati, sudeći naravno isključivo po onome što sam vidio u traileru, da mi Code of Honor nakon dugo vremena izgleda kao nešto što bih čak i htio pogledati.
Priča (opet tipično Seagalovska) prati Pukovnika Roberta Sikesa koji je u osvetničkoj misiji da ulice očisti o kriminalaca nakon što njegova obitelj bude slučajno ubijena u takozvanoj drive-by pucnjavi. Sikes, inače opasan poput cijelog odreda vojnika, će se uhvatiti u koštac sa uličnim bandama, mafijašima i političarima, sve dok njegova misija ne bude završena. Njegov bivši štićenik, William Porter, udruži se sa lokalnom policijskom postajom kako bi svog bivšeg zapovjednik priveo pravdi i spriječio daljnje nasilje na ulicama grada.
Da, OK, priča zbilja nije jača strana ovog filma, klasični Seagal, na to smo se ionako već navikli kada su u pitanju njegovi DTV naslovi. Ali opet s druge strane, Seagal kao svojevrsni (debeli) Punisher koji se obračunava sa svim mogućim kriminalcima na svoj način, osobno mi to zbuči dovoljno zabavno da mu ovoga puta dam šansu. Plus, čovjek koji je ovo režirao i napisao je također 2012. napisao i režirao meni jako dobar film Guns, Girls and Gambling, pa tko zna, možda je uistinu uspio napraviti nešto “dobro i sa Stevenom Seagalom. Osim Seagala u filmu još igraju Craig ShefferJames RussoLouis MandylorGriff FurstHelena MattssonRafael PetardiR.D. Call, te još mnogi drugi. Code of Honor kreće u limitiranu kino i VOD distribuciju 06. svibnja 2016.

Code of Honor poster Code of Honor poster2

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

When his family is killed in a drive-by shooting, Colonel Robert Sikes goes on a mission to rid his city of crime. As a stealthy, one-man assault team, he will take on street gangs, mobsters, and politicians with extreme prejudice until his mission is complete. His former protégé, William Porter, teams up with the local police department to bring his former commander to justice and prevent him from further vigilantism.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.