Akcija

Never Back Down: No Surrender (2016)

Sjećate li se borilačkog filma Never Back Down iz 2008. godine? Vjerujem da će mnogi reći “pa ne baš”, i to sa razlogom, jer baš ništa u vezi tog filma nije pretjerano iskakalo da bi ga trebalo (za)pamtiti. Bio je to solidan i relativno niskobudžetni uradak (20 milijuna $ budžeta), sa relativno nepoznatim mladim glumačkim imenima (Sean Faris i Cam Gigandet su bili u glavnim ulogama), među kojima su se jedino izdvajali Djimon Hounsou i Amber Heard. No, film je (u cijelom svijetu) zaradio duplo od uloženog, što je nekome očito bilo i više nego dovoljno da odluči uložiti novce u nastavak, Never Back Down 2: The Beatdown koji je izašao tri godine kasnije. Ali za razliku od originala koji je unatoč malom budžetu bio prikazan u kinima diljem svijeta, nastavak je bio niskobudžetni DTV (direct to video) film snimljen sa svega 3 milijuna $ budžeta, a kojega su na originalom povezivali samo naslov i borilačka tematika, te koji je izašao direktno na DVD-u i Blu Ray-u.
Doduše, osim naslova i tematike, povezivao ih je i Evan Peters, jedini glumac iz originala koji se pojavio u nastavku. Farisa i Gigandeta je u nastavku zamijenio Michael Jai White koji je ujedno i režirao taj film. A White se također vraća u nadolazećoj trojci, Never Back Down: No Surrender! Kao i u slučaju prethodnog filma, osim što se pojavljuje ispred kamere, White je i ovoga puta zasjeo u redateljsku stolicu.
Never Back Down: No Surrender se nastavlja direktno na prethodnik, te nam donosi priču o bivšem MMA prvaku Caseu Walkeru kojega njegov stari prijatelj Brody James nagovori da mu se pridruži na Tajlandu gdje će mu pomoći oko priprema i treniranja za veliku borbu protiv neporaženog i opasnog protivnika Caesara Braga. No, tijekom treninga Brody se teško ozljedi, pa stoga promotor borbe prisili Walkera da zamjeni Brodya u borbi. Iako nevoljko, Walker pristane na to, ali samo pod svojim uvjetima.
Trojka je u cijelosti snimljena na Tajlandu, a osim Walkera u filmu se još pojavljuju Esai MoralesNathan JonesGillian WhiteStephen QuadrosBrahim AchabbakheRon Smoorenburg, te pravi MMA i UFC borac Josh Barnett. Također, u manjim cameo ulogama se pojavljuju JeeJa Yanin i Tony Jaa koji vrlo vjerojatno igraju sami sebe. Baš kao i prethodni nastavak, Never Back Down: No Surrender izlazi direktno na DVD i Blu Ray, i to 07. lipnja 2016.

Never Back Down No Surrender poster1 Never Back Down No Surrender poster2

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

Former MMA champion Case Walker (Michael Jai White) has kept a low profile, winning small-time regional matches after refusing to join the powerful new leagues that push performance- enhancing drugs on their fighters. Walker is convinced by old friend and renowned fighter Brody James (Josh Barnett) to join him in Thailand and train him for a big fight against the undefeated and deadly Caesar Braga (Nathan Jones). During training, Brody is injured. Under pressure from an unscrupulous, high-powered promoter (Esai Morales), Walker agrees to replace James and fight his toughest opponent yet — but only on his own terms.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.