Akcija

Blood Father (2016)

Očevi su (uglavnom) zaštitnički nastrojeni prema svojoj djeci, i spremni su učiniti štošta kako bi im pomogli, kako u stvarnosti tako i na filmu. Spominjati ponovno Liama Neesona kao primjer jednog takvog filmskog oca zaista nema potrebe jer smo njega i njegov Taken spominjali i previše puta na ovim stranicama. Umjesto toga, hajdemo se odmah usredotočiti na Mela Gibsona, zvijezdu Francuske akcijske triler drame zvučnog naslova Blood Father u kojoj Gibson igra problematičnog oca koji će biti primoran da zaštiti isto tako problematičnu kćer od loših momaka. I ne, pri tome ne mislim na one koji su žele izvesti na spoj, već one koji ju žele ubiti.
Ali nije ovo prvi puta da gledamo Gibsona u takvoj (i sličnoj) ulozi. Naime, ako izuzmemo prvog Mad Maxa, u kojem Gibson igra čovjeka kojemu nasilna banda bajkera ubije ženu i dijete, nakon čega on krene putem osvete, tamo 90-ih, točnije 1996. u filmu Ransom, Gibson je odigrao oca čije dijete biva oteto, te on u trenutku očaja i ljutnje ponudi milijuna $ svakome tko oda ime otmičara, promijenivši tako otmičareve planove. Nekoliko godina kasnije, 2000., Gibson je snimio povijesni spektakl The Patriot, gdje je odigrao čovjeka čije dijete strada u vihoru rata, nakon čega se on odluči pridružiti borbi protiv neprijatelja, rame uz rame sa svojim jedinim preostalim sinom. U Znakovima M. Night Shyamalana, Gibson je uz pomoć Joaquin Phoenix štitio svoju djecu od zlih aliena, dok je u filmu Edge of Darkness pak osvećivao smrt svoje kćerke.
Blood Father u režiji francuskog redatelja Jeana-Françoisa Richeta, koji je između ostaloga režirao remake Assault on Precinct 13, te filmove Mesrine Part 1: Killer Instinct i Mesrine Part 2: Public Enemy #1, nam pak donosi priču o Johnu Linku, problematičnom tattoo majstoru, bajkeru i bivšem zatvoreniku na uvjetnoj slobodi koji je već odustao od potrage za svojom nestalom kćerkom. Ali kada se njegova problematična kćerka jednog dana pojavi pred njegovim vratima, Link će biti primoran prekršiti svoju uvjetnu kako bi zaštitio svoju kćerku od skupine nasilnih dilera koji su joj za petama iz nepoznatih razloga.
Blood Father je zapravo ekranizacija istoimenoga romana Petera Craiga, a film je snimljen još 2014., te je iz nepoznatih razloga “čamio” i čekao da napokon “ugleda” svijetlo dana. To bi se trebalo dogoditi u drugoj polovici 2016., točnije 25. kolovoza 2016. za kada su zakazane Američka i Britanska premijera, Doduše, film će se nešto ranije (11. kolovoza) otvoriti u Brazilu. Vrlo je vjerojatno da će se Blood Father pojaviti i u domaćim kinima, ali o konkretnom datumu za sada nema riječi. Osim Gibsona u filmu još igraju William H. MacyElisabeth RöhmThomas MannErin MoriartyDiego LunaDale DickeyMichael Parks, te još mnogi drugi.

Blood Father poster Blood Father poster1 Blood Father poster3 Blood Father poster2

IMDB

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

John Link is a troubled tattoo artist and former convict who has all but given up on searching for his missing daughter. When the troubled pair are reunited, all hell breaks loose. Link is forced to break parole to protect his newly returned daughter from violent drug dealers who are pursuing her for unknown reasons.

SLIKE

1 2 2a 2aa 2b 2c 2d 3 3a 3b 4 5

6 replies »

  1. Onako sam nostalgičan, i nekako, sve se nekako nadam još jednom nastavku LW-a…i potajno se nadam da ga daju recimo McTiernan-u, Harlinu, Donneru….e daa

    • Sumnjam da će do toga ikada doći…čak je i sam Shane Black rekao da niš od toga. Plus, Glover je sad zbilja već prestar ta ta sranja hehe. Ali samo nek Gibson nastavi ovaj niz, Get the Gringo, Blood Father…i bit će dobro…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.