Akcija

Sitiados – Mini Serija (2015)

Kada su doseljenici iz Europe krenuli u osvajanje Amerike, naišli su na domoroce (a.k.a. indijance) kojima se nije svidjelo što pridošlice oduzimaju njihovu zemlju i njihovu slobodu, pa su im se stoga odlučili suprotstaviti. Sve to je rezultiralo krvoprolićem i na jednom i na drugoj strani, a završilo je tako što su doseljenici, amerikanci, u konačnici porazili indijance, desetkovali ih, te i smjestili u rezervate. Iako su samo branili svoju zemlju, indijanci su u cijeloj toj povijesnoj priči postali svojevrsni negativci, krvožedni divljaci! Tko su konkretno negativci a tko pozitivci u slučaju Čileanske povijesne mini-serije “Sitiados” autora Carmen Gloria López teško je reći jer osobno nisam ni najmanje upoznat sa Čileanskom poviješću, no spomenuta mini-serija nam donosi priču sa “druge strane medalje”.
Točnije, Sitiados nam donosi priču o 500-injak hrabrih Španjolaca koji su pune tri godine odoljevali napadima indijanskih plemena na jugu Čilea. U konačnici je preživjelo samo 22 ljudi, a ovo je priča o tim hrabrim muškarcima i ženama i njihovom nevjerojatnom putovanju prema slobodi.
Ova mini-serija ima osam epizoda, svaka u trajanju od 50-ak minuta, a sve ih je redom režirao Nicolás Acuña. U glavnim ulogama su Benjamín VicuñaMarimar VegaAndrés ParraMacarena AchagaGastón SalgadoOrlando Alfaro, te mnogi drugi. Sve epizode su već prikazane na kanalu TV kuće FOX+, a može ih se u cijelosti naći i na youtubeu. Doduše, nepoznavanje španjolskog jezika i nedostatak titlova bi Vam u tom slučaju mogli predstavljati problem.

Sitiados poster Sitiados poster2 Sitiados poster3

IMDB

Official site

TRAILER

 

RADNJA

For three years, 500 Spaniards endured the attack of the indigenous natives in the south of Chile. Only 22 survived. This is the story of those brave men and women and their incredible journey to freedom.

SLIKE

0 0b 0c 1 2 3 4 5

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.