Akcija

Train To Busan (2016)

Ako su nas ti silni zombie filmovi ičemu naučili, onda je to da u trenutku kada izbije zombie apokalipsa i počne masovna histerija, treba brže-bolje pobjeći iz grada, i što dalje od gusto naseljenih mjesta. Samo što to često i ne bude tako jednostavno kako se čini, pa mnogi u tim filmovima zapnu u gužvi, na jedva prohodnim ulicama i cestama, što neke u konačnici zasigurno košta glave. Stoga u takvoj situaciji ne bi bilo loše skočiti na bicikl, motor, ili pak vlak! Da, vlak, jer i usred najvećih gradskih gužvi, kada svi živčano trube i stoje u kolonama, vlakovi uvijek voze bez problema. A upravo će jureći vlak biti mjesto radnje Korejskog akcijskog horor trilera Train To Busan redatelja Sang-ho Yeona.
Dok se nepoznati virus širi cijelom zemljom, Korejske vlasti proglase izvanredno stanje, no situacija ubrzo izmakne kontroli. Nekolicina onih koji su se u tom trenutku našli na brzom vlaku iz Seoula za Busan, gradu koji je se uspješno obranio od virusne epidemije, sada se moraju boriti za vlastiti opstanak ne bi li preživjeli i stigli do željenog cilja prije nego to bude prekasno.
Ovo je prvi igrani film redatelja Yeona, koji se 2011. proslavio sa animiranim filmom The King of Pigs. Pojedinci već opisuju Train to Busan kao svojevrsni miks filmova Snowpiercer i World War Z, što samo po sebi zvuči zanimljivo. U glavnim ulogama su Yoo GongDong-seok MaYu-mi JeongWoo-sik ChoiSoheeSoo-an Kim, i Eui-sung Kim. Film će premijeru imati 13. svibnja na Cannes Film Festivalu, a službena Korejska premijera će se održati 20. srpnja 2016.

Train to Busan poster Train to Busan poster Train to Busan poster2 Train to Busan poster2 Train to Busan poster3 Train to Busan poster4

IMDB

TEASER

 

TRAILER

 

RADNJA

As an unidentified virus sweeps the country, Korean government declares martial law. Those on an express train from Seoul to Busan, a city that has successfully fended off the viral outbreak, must fight for their own survival.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.