Akcija

Operation Chromite (2016)

Prije nekih godinu, godinu i pol, promovirajući svoj film, akcijski triler Run All NightLiam Neeson je u jednom od mnogobrojnih intervjua izjavio kako se namjerava povući iz akcijskog žanra kroz dvije godinu! No, sudeći po najavljenim projektima od kojih neki zasigurno neće ugledati svijetlo dana prije 2017., a od kojih se mnogi mogu okarakterizirati kao akcijski trileri (In Order of Disappearance remake, The Escapist remake, The RevengerNarco SubThe Commuter), teško da će Neeson “ispuniti obećanje”. Ali u međuvremenu, ćemo ga, između ostaloga, moći gledati i u jednom Korejskom filmu! Točnije, gledati ćemo ga u Korejskoj povijesnoj ratnoj drami Operation Chromite redatelja i ko-scenarista Johna H. Leea, gdje će Neeson odigrati Generala Douglasa MacArthura.
Operation Chromite je baziran na istinitom događaju iz 1950. godine kada je General američke vojske, Douglas MacArthur, uz pomoć osmero članova Južno-korejske vojske koje je vodio južno-korejski poručnik proveli tajnu operaciju pod imenom “X-ray”. Uspjeh te operacije je bio od ključne važnosti kako bi se se mogla provesti operacija “Incheon Landing”.
Budžet ovog Korejskoga spektakla iznosi 12,6 milijuna $, a osim Neesona u filmu će se još pojaviti Jung-jae LeeSean DulakeDean DawsonJustin RuppleBeom-su LeeJun-ho JeongYoshihiro AkiyamaPark Chul-min, te još mnogi drugi. Korejska premijera će se održati u srpnju 2016., dok će se u Američkim kinima film pojaviti 12. kolovoza. A za očekivati je da će do kraja godine film izaći i na DVD-u i Blu Ray-u.

Operation-Chromite poster Operation Chromite poster Operation Chromite poster2 Operation Chromite poster2b Operation Chromite3 Operation Chromite poster4

IMDB

TEASER

 

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

General Douglas MacArthur (Liam Neeson) of the U.S. Army and 8 South Korean troop members led by a South Korean Navy Lieutenant (Lee Jung-Jae) carry out the covert “X-ray” operation. The “X-ray” operation must succeed in order to carry out “Incheon Landing Operation.”

SLIKE

0 0b 1

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.