Akcija

Historia Roja aka Story of Roy (2016)

Osveta je veoma snažan motivator koji pojedince može natjerati na opasna dijela. Ali dijela koja čak mogu promijeniti, ili ispisati povijest! E sad, ja osobno i nisam baš upoznat sa poviješću Poljske, no Mieczysław Dziemkiewicz, koji se zbog osobne tragedije odlučio boriti protiv Staljinove komunističke čizme, je jedan od onih čija su dijela (navodno) ispisala povijest, zbog čega je, eto, o njemu snimljen i film! Riječ je o Poljskoj povijesnoj ratnoj drami Historia Roja redatelja i scenarista Jerzya Zalewskia.
Kao što sam već spomenuo, Historia Roja je priča o Mieczysławu Dziemkiewiczu (kodnog imena Swarm a.k.a. Roj), koji se pridružio jedinici partizana nakon što su Sovjetski vojnici hladnokrvno ubili njegovog brata u studenom 1945.
U glavnim ulogama ovog Poljskog ratnog spektakla su redom Krzysztof Zalewski-BrejdygantWojciech ZoladkowiczPiotr NowakMariusz BonaszewskiJerzy SwiatlonMarcin KwasnyMagdalena KutaKarolina Kominek-Skuratowicz, te još mnogi, mnogi drugi. Poljska kino premijera se održala 04. ožujka 2016., a do kraja godine bi film trebao izaći i na DVD-u.

Historia Roja poster

IMDB

Official site

TRAILER1

 

TRAILER2 

 

RADNJA

‘Swarm’s Story’ (Historia Roja) explores the plight of Mieczysław Dziemkiewicz (codename Swarm), who joined a partisan unit after the murder of his brother by Soviet soldiers in November 1945.

SLIKE

0 0b 0c 0d 0e 0f 0g 0h 0i 0j 0k 0l 1 2 3

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.