Akcija

Three (2016)

Kad sam tamo sredinom 90-ih počeo otkrivati Azijsku (akcijsku) kinematografiju, ubrzo su mi za oko zapela tri redatelja! Hark TsuiRingo Lam, te John Woo! Pratio sam njihove karijere i gledao gotovo sve što su izbacivali tih godina. Ali sa ulaskom u novo tisućljeće počeli su sve rjeđe izbacivati nove filmove i uzimati sve veće pauze između njih. Hark jedini nije posustao, te je i dalje bio aktivan, ali je pao u kvaliteti pa sam se polako počeo okretati nekim novim azijskim redateljima. Jedan od njih je bio i Johnnie To, svojevrsni nasljednik Johna Woo-a! Čovjek je u razdoblju od 2000-e pa sve do tamo 2009. izbacio pregršt fenomenalnih uradaka, od Fulltime Killera The Mission, preko Breaking NewsElection i Election 2, pa sve do Exileda i Vengeance! A onda je od 2010. naovamo malo promijenio ploču, pa se počeo više baviti dramama i ljubavnim filmovima, vrativši se akcijskom žanru samo jednom, i to 2012. sa izvrsnim filmom Drug War.
Od toga su prošle skoro pa četiri godine, a To napokon ima novi akcijski film! Riječ je o akcijskom krimi trileru Three koji je snimljen u ko-produkciji Kine i Hong Konga, a donosi nam priču o kriminalcu koji se tijekom policijskog obračuna odluči upucati kad shvati da nema drugog izlaza, te tako natjera policajce da ga odvedu u bolnicu. Odmah po dolasku u bolnicu potaknut zakonom o ljudskim pravima odbije hitno liječenje kako bi dobio na vremenu, tj. kako bi ga članovi njegove bande stigli spasiti. Detektiv zadužen za njegov slučaj odmah prokuži njegov plan, ali odluči zaigrati njegovu igru kako bi se uhvatio cijelu bandu.
U glavnim ulogama su Louis KooWei Zhao, te Wallace Chung. Osim njih tu su još također Suet LamMichael Tse, i Hoi-Pang Lo. Three kreće u limitiranu američku kino distribuciju 24. lipnja 2016., dok se u Hong Kongu otvara svega par dana kasnije, 30. lipnja.

Three poster Three poster2 Three poster2b Three poster3 Three poster4 Three poster5 Three poster6 Three poster7 Three poster8 Three poster9 Three poster9b Three poster9c Three poster10 Three poster11

IMDB

TRAILER

 

TRAILER2

 

TRAILER3

 

RADNJA

Realizing that he will be defeated in no time during a police showdown, a thug shoots himself to force the cops to cease fire and take him to the hospital. In the hospital, he claims human rights to refuse immediate treatment in order to bide time for his underlings to rescue him. The detective in charge sees through his scheme but decides to play along so as to capture his whole gang once and for all.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.