Akcija

Museum aka The Serial Killer Is Laughing in the Rain (2016)

Statistika kaže da se u svijetu godišnje dogodi preko 100 tisuća ubojstava! Neka su potaknuta ljubomorom, neka zavišću, bijesom, ili pak osvetom. A iza nekih se “kriju” oni najprizemniji i najodvratniji ljudski motivi kao što su sadizam i užitak u tuđoj patnji. Ti motivi se obično pripisuju serijskim ubojicama koji imaju potrebu da iznova i iznova zadovoljavaju svoju potrebu za krvlju i demonstriraju osjećaj nadmoći nad svojim žrtvama. O takvim poremećenim, ali iznad-prosječno pametnim umovima je snimljen i popriličan broj (uglavnom mračnih) filmova (npr. Se7enThe Silence of the LambsZodiacAmerican PsychoMemories of Murder, I See the DevilManhunter itd.), a jedan od novijih u nizu je Japanski misteriozni krimi triler Museum redatelja Keishia Ohtomoa, inače potpisnika hvaljene samurajske fantasy trilogije Rurôni Kenshin.
Museum je baziran na istoimenoj mangi autora Ryôsukea Tomoea, a donosi priču o detektivu Hisashiu Sawamurau koji počne istraživati niz bizarnih i grotesknih serijskih ubojstava za koja je osumnjičen čovjek sa maskom žabe. Slučaj se dodatno zakomplicira kada detektiv otkrije da će sljedeće žrtve tog misterioznog čovjeka iza maske biti njegovi žena i dijete koji su ga napustili prije dva tjedna!
Ako je suditi po “kišnom traileru”, očekuje nas jedna mračan i atmosferičan triler koji, nadam se, neće razočarati. U glavnim ulogama su Masatô IbuMikako IchikawaTomomi MaruyamaShûhei NomuraShun OguriMachiko OnoNao Ohmori, te Tomoko Tabata. Film če premijeru imati u listopadu 2016. na Busan International Film Festival u, dok će se službena Japanska premijera ovoga filma održati 12. studenog 2016.

Museum poster Museum poster2 museum-poster3

IMDB

Official site

TEASER1

 

TEASER2

 

TEASER3

 

TRAILER

 

RADNJA

A body mauled to death by dogs is found and other heinous murders follow. The killer only appears on rainy days and is witnessed wearing a frog mask. A police detective is on the case and to his surprise; he finds out the next target could be his wife and child who had left him 2 weeks ago.

SLIKE

1 4 3 2

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.