Akcija

In a Valley Of Violence (2016)

Već godinama se govori i piše o tome kako je “western mrtav”, te kako su najbolji dani tog žanra već odavno iza nas, dok danas jedva da preživljava na marginama niskobudžetne (trashy) B-produkcije. I osobno sam to spomenuo u nekoliko navrata na ovim stranicama unazad 4-5 godina. Ali zadnjih godinu-dvije svjedoci smo ponovnog “procvata” westerna koji iznjedrio popriličan broj interesantnih srednje i visokobudžetnih (te uglavnom kvalitetnih i hvaljenih) western naslova (The DuelOutlaws and AngelsDiabloBone TomahawkForsakenTexas RisingSlow WestThe SalvationDas finstere Tal aka The Dark ValleyThe Magnificent SevenThe Hateful EightThe RevenantDjango UnchainedJane Got a Gun, itd.). A jedan od tih (nadolazećih) naslova je i western In a Valley of Violence redatelja i scenarista Tia Westa koji je publici najpoznatiji po horor naslovima kao što su The House of the DevilV/H/SThe ABCs of Death, te The Sacrament.
In a Valley Of Violence je film jednostavne priče o misterioznom strancu koji dolazi u maleni gradić, te igrom slučajnosti bude uvučen u tučnjavu iz koje izvuče deblji kraj. Kada uvidi da ga u tom gradu očekuje samo nevolja, stranac se pokupi dalje. Ali “nevolja” ga odluči slijediti, te nakon što mu ubiju psa, a njega ostave na samrti, stranac se vraća u grad po svoju krvavu osvetu.
Tog stranca će utjeloviti Ethan Hawke, a na suprotnoj strani će mu se naći ni više ni manje nego John Travolta u ulozi šerifa. Osim njih tu su još Karen GillanTaissa FarmigaBurn GormanJames RansoneToby HussLarry Fessenden, te još mnogi drugi. In a Valley of Violence je premijerno prikazan u ožujku ove godine na South by Southwest Film Festivalu, a nakon toga se našao na programu još nekolicine filmskih festivala (Chicago Critics Film Festival, Seattle International Film Festival i BAMcinemaFest). Film uglavnom prate pozitivne kritike, a najviše pohvala na svoj račun je dobio Travolta čiju izvedbu su mnogi proglasili jednom od njegovih najboljih unazad nekoliko godina. Jeli tome uistinu tako moći ćemo se uvjeriti od 21. listopada. 2016. kada film kreće u limitiranu kino distribuciju, te distribuciju na on demand i VOD platformama.

In a Valley of Violence poster In a Valley of Violence poster2

IMDB

Official site

TRAILER

 

RADNJA

A mysterious stranger and a random act of violence drag a town of misfits and nitwits into the bloody crosshairs of revenge

SLIKE

1 2 2b 3

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.