Akcija

Virtual Revolution (2016)

Danas se često može čuti kako se pojedinci, posebice ovi stariji, žale da previše visimo na internetu, na mobitelima, ili pak za laptopima i tabletima, te da se samim time sve više i više udaljavamo od stvarnosti i vanjskog svijeta koji nas okružuje. Takve izjave su (barem trenutačno) još uvijek malo pretjerane, ali nisu opet nisu tako daleke od istine. Ali sa razvojem virtualne stvarnosti koja zadnjih godinu-dvije polako ali sigurno uzima maha, kroz kakvih 10-ak godina, manje-više svi ćemo “visjeti” u virtualnim svijetovima. A kako bi to točno moglo izgledati mogao bi nam pokazati niskobudžetni SF triler Virtual Revolution redatelja, scenarista, producenta i kompozitora Guya-Rogera Duverta.
Virtual Revolution je snimljen u ko-produkciji SAD-a i Francuske, a radnjom je smješten u Pariz 2047. godine. Većina svjetske populacije svoje vrijeme provodi online, u virtualnim svjetovima, ne mareći previše za stvarnost. Nash, agent iz sjene koji radi za multinacionalne kompanije koje stoje iza tih virtualnih svjetova, nađe se na tragu teroristi koji bi mogao stati na kraj tom sistemu.
Virtual Revolution je niskobudžetni film snimljen sa budžetom od svega 3,2 milijuna $, te je u potpunosti snimljen na lokacijama u Francuskoj. U glavnim ulogama su Mike DopudJane BadlerJochen HägeleMaximilien PoulleinKaya BlocksagePetra SilanderNicolas Van Beveren, kao i mnogi drugi. Film je do sada već bio prikazan na nekoliko filmskih festivala, kao primjerice Cannes Film Festivalu, Dances with Films Festivalu, ili pak FilmQuestu, a na nekima od njih je osvojio i nekoliko nagrada, između ostaloga i one za najbolji film, režiju, te specijalne efekte. Datum neke službene VOD ili DVD premijere za sada još nije poznat, ali o tome ćemo vas obavijestiti naknadno.

Virtual Revolution poster Virtual Revolution poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER

 

TRAILER

 

RADNJA

Paris 2047. Most of the population spend all their time online, connected into virtual worlds, and don’t care anymore about reality. A shadow agent, Nash, working for one of the multinational companies behind these virtual worlds, is tracking down terrorists who threaten the system…

SLIKE 

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.