Akcija

ARQ (2016)

Koliko puta ste napravili neku grešku koju ste zažalili istoga trena i poželjeli da se možete vratiti unatrag par sati, i sve napraviti iznova, ali ovoga puta drugačije!? Da, svatko od nas je barem jednom doživio takvu situaciju. Ali na žalost, ne možemo vraćati vrijeme unatrag, ma koliko god cool to zvučalo. Ali dan koji se ponavlja je često bio tema mnogobrojnih filmova ! Počevši od kultnog filma Groundhog Day sa Bill Murrayem, preko naslova kao što su 12:01 i Retroactive, pa sve do novijih filmova poput Edge of Tomorrow i Source Code. Tom nizu će se uskoro pridružiti i nezavisni SF triler ARQ redatelja i scenarista Tonya Elliotta, inače zaslužnog za popularnu TV seriju “Orphan Black”.
ARQ je radnjom smješten u budućnost gdje korporacije vode bitku protiv suverenih država zbog posljednjih svjetskih energetskih zaliha. Mladi inženjer Renton i njegova djevojka Hannah naći će se u velikoj opasnosti pokušavajući spasiti eksperimentalnu energetsku tehnologiju koja bi mogla okončati ratove. Ali, stvar je u tome da je ta tehnologija stvorila vremensku petlju koja uzrokuje da proživljavaju tu smrtonosnu opasnost iznova i iznova. Renton i Hannah moraju shvatiti kako zaustaviti vremensku petlju i iz nje izaći živi.
U glavnim ulogama su Rachael Taylor i Robbie Amell (rođak Stephena Amella kojega gledamo u naslovnoj ulozi super-herojske TV serije Arrow), a osim njih tu su još Gray PowellJacob NeayemShaun BensonAdam Butcher, te Jamie Spilchuk. ARQ će premijeru imati 09. rujna 2016. na Toronto International Film Festivalu, a zatim će 16. rujna biti pušten na Netflix.

ARQ poster ARQ poster2

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

In a future where corporations battle against sovereign nations over the last of the world’s energy supplies, young engineer Renton and Hannah find themselves attempting to save an experimental energy technology that could end the wars. The catch is, the technology has created a time loop that causes them to relive a deadly home invasion over and over again. They must figure out how to stop the time loop and come out of it alive.

SLIKE

1 2 3 4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.