Akcija

Feuilles mortes (2016)

Sjećate li se popularne TV serije “La Femme Nikita” iz 90-ih?! Sjećate! Kako i ne bi kad se non stop prikazivala na TV-u, a i nedavno je RTL (ili Nov@ TV) reprizirao kompletnu TV seriju, pa nas iznova prisjetio na tu grozotu. Iskreno, meni ni dan-danas nije jasno kako je to doživjelo čak 5 sezona, i zbog čega je ta serija bila popularna jer je blago rečeno bila grozna. Tako sterilna, traljava, i hladna, sa nezanimljivim i odbojnim likovima, shitnom akcijom te osrednjom i ukočenom glumom. A kad već spominjem osrednju i ukočenu glumu, onda je nemoguće zaobići Michalea, pored Nikite jednog od najvažnijih likova iz te TV serije kojega je Roy Dupuis odigrao sa metlom u dupetu. Ali upravo ta uloga ga je učinila poznatim! Dupuis je kasnije snimio još pregršt filmova i TV-serija, ali izuzev nastupa u filmovima Mesrine Part 1: Killer Instinct i Mesrine Part 2: Public Enemy #1 nije imao baš nekih zapaženijih uloga u karijeri.
No, čovjek i dalje snima sve u 16, pa ćemo ga tako uskoro imati prilike gledati u nezavisnom Kanadskom post-apokaliptičnom akcijskom SF trileru Feuilles mortes redateljsko-scenarističkog trojica kojega čine Thierry BouffardCarnior i Edouard Tremblay.
Feuilles mortes je priča smještena u post-apokaliptično okruženje gdje pratimo tri osobe sa vrlo različitim prošlostima koje putuju do utvrđenog naselja. Ali posve slučajno, njihove sudbine će se nevoljko ispreplesti.
Osim Dupuisa u filmu još igraju Noémie O’FarrellAudrey Rancourt-LessardPhilippe RacineMélody MinvilleMarie-Ginette GuayJacques LarocheEliot Laprise, te još mnogi, mnogi drugi. Feuilles mortes je premijerno prikazan 26. srpnja 201. na Fantasia International Film Festivalu gdje je osvojio nagradu za najbolji kanadski film, te nagradu publike. Samo dan kasnije, 27. srpnja, Feuilles mortes je krenuo u VOD distribuciju.

feuilles-mortes-poster feuilles-mortes-poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

On the road to a fortified village, three individuals with very different pasts see their destinies unwillingly intertwined.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.