Amaterski film

Online Kino: Ex-Yu Izdanje – Vinko (2016)

Hrvatska nezavisna filmska trash scena je poznata tek rijetkima, prvenstveno onima koji iz godine u godinu, vjerno i redovno, posjećuju Trash Film Festival u Varaždinu. Na žalost, zbog privatnih, obiteljskih, a ponekad i poslovnih obveza, nisam u mogućnosti posjećivati spomenuti festival u mjeri u kojoj bi to htio, pa samim time nisam toliko ni poznat sa svim tim slinim trash filmašima sa domaće scene. Pa tako do prije par mjeseci nisam ni čuo za Hrvoja Podobnika zvanog Gero. Ako ste i Vi poput mene, onda će Vas zanimati da je Gero mladi filmaš iz Požege. U njegovoj biografiji je napomenuto da je “nekoliko godina glumio u Požeškom kazalištu, između ostaloga i u predstavi “Alan Ford” gdje je igrao Bob Rocka te priskrbio velike simpatije požeške publike koja ostaje vjerna njegovom radu da današnjih dana.”. A Gero je također “predsjednik udruge “Gerger film” koja se bavi nezavisnim filmskim radom. Snimio je osam kratkometražnih filmova. Sam piše scenarije i režira svoje filmove te uglavnom i glumi u njima, te vodi scenarističke radionice u Požegi.”
Ali da ne idem sada previše u detalje, spomenut ću još samo da je sa svojim filmovima nastupio je na mnogobrojnim festivalima, između ostaloga i na gore spomenutom Trash Film festivalu, gdje sa 2013. sa filmom Čik Boris protiv mučke đubradi osvojio “Zlatnu motorku” u kategoriji borilačkih filmova.
Gerov najnoviji film je Vinko, srednje-metražna, 40-minutna trashy komedija o Vinku, mladiću sa psihičkim problemima koji u bijegu pred zlim nasilnicima na motorima završi u šumi gdje će pronaći ljubav i steći zavidno znanje u borilačkim vještinama kojima će ga podučiti baba Ljuta! Ne znam za druge, ali mene je film pomalo podsjetio na kultnu kung-fu parodiju Kung Pow: Enter the Fist, samo snimljenu sa znatno manjim budžetom.
Gero i ovoga puta potpisuje režiju, scenarij i produkciju, a odigrao je također i junaka iz naslova, Vinka. No, osim njega u filmu se također pojavljuje i nekoliko poznatih faca, doduše u manjim sporednim ulogama. Tako su tu Miroslav Blažević – ĆiroRobert Ugrina i Ksenija Marinković u ulozi Babe Ljute. Ostatak glumačke ekipe čine Dora Tolić, Dejan Petrošić, Domagoj Vujnović, Tomislav Milanović, Matej Jaroš, te nekolicina članova Varaždinske Trash Udruge, kao primjerice Martin Keretić i Tihomir Galevski, te još mnogi drugi. A valja još izdvojiti i to kako se sa specijalne efekte pobrinuo Arminio Grgić.
Požeška premijera filma Vinko se održala još 2014. godine u prsotoru Gradskog kazališta, a interes je bio toliki da se film prikazivao čak tri puta. Vinko je također bio prikazan na BATFF festivalu u Nizozemskoj, a Zagrebačka premijera se održala 06. svibnja ove godine u maloj dvorani kina Tuškanac. Ako kojim slučajem niste mogli prisustvovali ni jednoj od ovih projekcija, Vinka možete u cijelosti pogledati na linku ispod. Uživajte u filmu.

 

vinko-poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

WATCH MOVIE

 

RADNJA 

Radnja prati smetenog mladića Vinka kojega njegovi seljani maltretiraju i degradiraju iako je on jako pametan ali su boravci na psihijatriji ostavili traga na njemu. Glavni negativci su seoski motoristi pred kojima Vinko bježi u šumu koja je prepuna mina zaostalih iz rata. Tamo upoznaje ljude i životinje u kojima pronalazi sigurnost i oslonac te mu se vrača davno zaboravljeno samopouzdanje.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.