Akcija

Asura: The City of Madness (2016)

Milan Bandić vlada Zagrebom već punih 16 godina, a kao što znamo, želio je postati predsjednik i premijer države, no ni jedno ni drugo mu nije pošlo za rukom. Da čovjek pere lovu na mnogobrojnim skupocjenim projektima diljem Zagreba nije nikakva novost (npr. skupocjeni WC na okretištu Dubrava čija izgradnja je koštala čak 9 milijuna kn!), a to je posebice uzelo maha u zadnje vrijeme, sa svim tim silnim skupim i nepotrebnim fontanama koje niču po Zagrebu poput gljiva poslije kiše. Prije dvije godine Bandić je bio čak i uhićen, no istraga nije ništa dokazala, te je ubrzo bio i pušten. S obzirom na to koliko mu je popularnost pala zadnjih nekoliko godina, i koliko je pao u očima građana (i svojim bivših glasača), vrlo je izgledno da njegova vladavina zasigurno neće trajati još dugo, te je vrlo vjerojatno da je ovo njegov zadnji mandat kao gradonačelnika Zagreba. Ali tko zna, možda Bandić postane gl. junak nekog filma u maniri Korejske akcijske krimi triler drame Asura: The City of Madness redatelja Sung-su Kima koja se između ostaloga bavi slučajem jednog korumpiranog gradonačelnika.
Točnije, Asura: The City of Madness nam donosi priču o detektivu Hanu koji godinama obavlja prljavi posao za korumpiranog gradonačelnika Parka Sungbaea. No, kada ga tužitelj Kim Cha-in pritisne da mu pomogne u istrazi protiv gradonačelnika, Han će se naći u velikim problemima. Našavši se u gotovo bezizlaznoj situaciji, Han nagovori svog mlađeg partnera Sunmoa da preuzme njegovu poziciju razbijača koji obavlja prljave poslove za gradonačelnika. No, situacija se dodatno i nepredvidljivo zakomplicira, a kako se stvari sve više i više pogoršavaju, Han će shvatiti da samo oni najgori preživljavaju u dog-eat-dog svijetu.
U glavnim ulogama su Woo-sung JungJung-min HwangJi-hun JuDo Won KwakMan-sik JeongJe-mun YunJi-hye YunWon-hae Kim, te još mnogi drugi. Film je premijerno prikazan u rujnu 2016. na Toronto International Film Festivalu i Fantastic Festu. U rujnu 2016. se također održala i službena Korejska kino premijera, dok se u Americi film otvorio 14. listopada.

asura-poster asura-poster2 asura-poster3 asura-poster4 asura-poster5 asura-poster6 asura-poster7 asura-poster8

IMDB

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

Detective Han (JUNG Woo-sung), who for years has been secretly doing dirty work for the corrupt mayor Park Sungbae (HWANG Jung-min), is now pressured by a ruthless prosecutor Kim Cha-in (KWAK Do-won) to cooperate in an investigation against the mayor. Feeling trapped, Han persuades his young partner Sunmo (JU Ji-hoon) to take over his work for the mayor, but things start to get tangled in unpredictable ways. As things are getting worse, only the most evil survives in this dog-eat-dog world.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.