Drama

Kongens Nei aka The King’s Choice (2016)

Nitko normalan ne voli i ne priželjkuje rat, jer rat sa sobom ne donosi baš ništa dobro. Samo palež, razaranje, smrt i tugu. Ali ponekad drugi nametnu rat protivničkoj strani, a onda je prekasno za bilo što osim za obranu. A upravo to se dogodilo i Norveškoj davne 1940., čime se je u Norveškoj povijesnoj ratnoj drami Kongens Nei a.k.a. The King’s Choice pozabavio redatelj Erik Poppe.
Datum je 09 travnja 1940. godine. Njemačka ratna mašina je upravo stigla u Oslo, a Norveški kralj se suočava sa izborom koji će zauvijek promijeniti njegovu zemlju.
U ulozi Norveškoga kralja se našao Jesper Christensen kojega šira publika možda pamti po ulozi Mr Whitea u filmovima Casino Royale Quantum of Solace, i Spectre. Atu su također još Anders Baasmo ChristiansenTuva NovotnyKatharina SchüttlerJuliane KöhlerKarl MarkovicsRolf Kristian Larsen, te još mnogi drugi. Norveška premijera filma Kongens Nei se održala 16. rujna 2016., a nakon toga je film krenuo u redovnu distribuciju 23. rujna.

kongens-nei-poster kongens-nei-poster1 kongens-nei-poster2 kongens-nei-poster2b kongens-nei-poster2c kongens-nei-poster2d kongens-nei-poster2e kongens-nei-poster2f kongens-nei-poster2g kongens-nei-poster2h kongens-nei-poster3

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

On the 9th of April 1940, the German war machine arrive in the city of Oslo. The Norwegian King faces a choice that will change his country forever.

SLIKE

1 2 3 4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.