Akcija

Arès (2016)

Borilački sportovi, a posebice UFC i MMA, su u današnje vrijeme iznimno popularni te rado gledani. Te borbe su uglavnom dosta nasilne, a često i krvave, te ponekad čak rezultiraju i (težim) ozljedama. Zbog svega toga mnogi te UFC/MMA borce prozivaju i modernim gladijatorima, po uzoru na Rimske gladijatore koji su se borili do smrti i na taj način zabavljali krvožedni puk. A upravo su nasilne borbe tema i nezavisne Francuske borilačke SF triler drame Arès redatelja i ko-scenarista Jeana-Patricka Benesa.
Arès je radnjom smješten u Francusku 2035. godine, koja je gotovo uništena zbog ogromne stope nezaposlenosti, što predstavlja preko 10 milijuna ljudi. Stanovništvo, revoltirano i rezignirano, žudi za ultra-nasilnim televizijskim borba gdje su borci nemilosrdni i legalno dopingirani. Film prati putovanje Reda, poznatog još i pod imenom Arès , borca veterana koji odluči eksperimentirati sa novim lijekom kako osigurao pobjedu u svojoj nadolazećoj borbi.
Zbog specifičnog futurističkoga okruženja u koji je radnja smještena, pojedinci ovaj film (već) prozivaju Francuskim Blade Runnerom. Teško da će Arès doseći veličinu jednog Blade Runnera, ali usporedbe sigurno laskaju ekipi filma, i nisu na odmet. U glavnim ulogama su Ola Rapace, Micha LescotThierry HancisseHélène FillièresRuth Vega Fernandez, te Eva Lallier. Film je premijerno prikazan na Sitges Film Festivalu u listopadu ove godine, a nakon toga se još našao na programu Monsters of Film i Sarlat Film Festivala. Službena Francuska premijera će se održati 23. studenoga 2016.

ares-poster

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

“Ares” is set in 2035 and takes place in a France destroyed by the skyrocketing rate of unemployment which represents 10 million people. The population, revolted or resigned, craves for ultra-violent televised fights where the fighters are ruthless and legally doped. The movie follows the journey of Reda, aka Ares, a veteran fighter who experiments a new drug to win his upcoming fights.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 13

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.