Danska

Dræberne fra Nibe aka Small Town Killers (2017)

I dok Markićka ima neko svoje viđenje braka, neka (kak ti) službena definicija kaže da je “Brak zakonski i društveno uređena zajednica, obično između jednog muškarca i jedne žene, koja je regulirana zakonima, pravilima, običajima, vjerovanjima i stavovima koji propisuju prava i obaveze partnera i njihov zajednički status prema djeci. A osnovna funkcija braka je osnivanje porodice.” Iskustvo pak kaže da se brak , kao u ostalom i svaka ozbiljna veza, u konačnici svodi na cijeli niz kompromisa koji se tiču i jedne i druge strane kako bi sve skupa moglo funkcionirati bez nekih većih problema. I dok je nekima brak totalni mrak, nekima pak unatoč trudu i (početnoj) sreći ne cvjetaju ruže, čemu naravno u prilog idu i mnogobrojni razvodi. Ali što učiniti kada jedan strana ne želi razvod!? Unajmiti plaćenoga ubojicu!? Vjerovali ili ne, ali upravo to će učiniti parovi iz Danske krimi komedije Small Town Killers redatelja i scenarista Olea Bornedala.
Small Town Killers nam donosi priču o Ibu i Edwardu koji su već umorni od njihovih beživotnih brakova i san im je da žive dobar samački život uz zalihu novca koji su zaradili na crno tijekom godina. Nakon velike svađe sa svojim suprugama, njih dvojica će se napiti i unajmiti ruskog plaćenog ubojicu kako bi se riješili svojih supruga koje ne žele razvod. Ali ispostavit će se da su loše podcijenili svoje supruge, te će im se (pijani) plan ubrzo obiti o glavu.
U glavnim ulogama ove crnohumorne krimi komedije su Nicolas BroUlrich ThomsenMia LyhneLene Maria ChristensenMarcin DorocinskiGwen TaylorSøren MallingBirthe NeumannOle Thestrup, te još mnogi, mnogi drugi. Danska premijera filma Small Town Killers je zakazana za 12. siječnja 2017.

small-town-killers-poster

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

The two tradesmen Ib and Edward are tired of their lifeless marriages and dream of living the good life from the stash of money they’ve earned moonlighting for years. After a huge fight with their wives the two men get drunk and hire a Russian contract killer to do a hit on their spouses. But they have badly underestimated their wives, and this becomes the start of an absurd journey where Ib and Edward to their own horror end at the top of a kill list.

SLIKE

0 0b 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.