Drama

Volt (2016)

Ubojstvo je jedan od najvećih, ako ne i najveći zločin koji pojedinac može počiniti, i na sreću, kažnjivo je dugogodišnjim ili doživotnim zatvorom, a ponegdje i smrtnom kaznom. Posao policije je na žalost takav da su ubojstva njihova svakodnevnica. Uglavnom ih samo istražuju, ali ponekad  su i sami primorani oduzeti ljudski život. Neki se sa tim nose bez prevelikih problema, dok druge izjeda grižnja savjest, pa teško nastavljaju sa svojim životom i poslom. A upravo će takva sudbina zadesiti i naslovnog junaka krimi triler drame Volt redatelja i scenarista Tareka Ehlaila, snimljene u ko-produkciji Njemačke i Francuske.
Radnja ovog filma se vrti oko policajca pod imenom Volt koji ubije Francuskog buntovnika u tranzitnoj zoni. Njegovo djelo prođe nekažnjeno,  ali osjećaj krivnje Volta iz dana u dan sve više vodi u svijet žrtve, u geto pun očaja i ljutnje. Danju policajac, Volt se noću prebacuje na drugu stranu, te postaje svjedokom spirale nemira koje je prouzročio njegov čin, te dolazi do zaključka da on nikada neće pronaći oprost za svoje postupke.
U ulozi naslovnog lika, Volta, našao se Benno Fürmann, a tu su još Tony HarrissonAyoAnna BederkePeter EberstStipe ErcegDaniela GalbinSascha Alexander GersakAndré Hennicke, te još mnogi drugi. Volt je premijeru imao u lipnju 2016. na Munich International Film Festivalu, a početak službene Njemačke kino distribucije je zakazan za 02. veljače 2017.

volt-poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

The film’s story centers on the policeman Volt who kills a French insurgent in a transit zone. His deed remains unpunished, but Volt’s feeling of guilt increasingly drives him into his victim’s world in a ghetto full of despair and anger. By day a policeman, Volt switches over to the other side at night and witnesses how his deed has triggered an ever deepening spiral of unrest — and comes to realize that he can never be forgiven for his actions.

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.