Austrija

Wilde Maus aka Wild Mouse (2017)

Gubitak posla može biti popriličan šok koji iz temelja mijenja živote mnogih. A šok je tim veći ako je riječ o osobama u godinama, kojima je mnogo teže pronaći novi posao. Ali opet, gubitak posla ne mora nužno biti i nešto loše, nepremostivo, jer ponekad se to može protumačiti i kao prilika za novi početak. Doduše, ni jedan (novi) početak nije lagan, što će na svojoj koži osjetiti junak njemačko-austrijske krimi komedije Wilde Maus redatelja, scenarista i glavnog glumaca Josefa Hadera.
Wilde Maus je priča o 50-godišnjem Georgu koji izgubio posao glazbenog kritičara u Bečkim novinama. Georg odluči tu vijest zatajiti od svoje puno mlađe supruge koja želi dijete sa njim. Umjesto toga, Georg se krene u svojevrsni osvetnički pohod protiv svog bivšeg šefa te istovremeno počinje renovirati rollercoaster u zabavnom parku Wurstelprater, zajedno sa starim školskim prijateljem Erichom, koji je također nezaposlen.
kao što sam spoemenuo ranije, Hader također igra i glavnu ulogu, a osim njega tu su još Georg FriedrichJörg HartmannPia HierzeggerDenis MoschittoCrina Semciuc, te Nora von Waldstätten. Njemačka premijera filma Wilde Maus će se održati u veljači na Berlin International Film Festivalu. 17. veljače 2017. će se također održati i Austrijska premijera, dok njemačka kino distribucija započinje 09. ožujka 2017.

wilde-maus-poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

When 50-year-old Georg loses his job as music critic with a Vienna newspaper he conceals the fact from his younger wife Johanna, who wants a child with him. Instead, he embarks upon a campaign of revenge against his former boss and begins to renovate a rollercoaster in the Wurstelprater amusement park along with an old school friend, Erich, who is also unemployed.

1 1 3 4 5 6 7 8

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.