Akcija

Savage Dog (2017)

Snimiti film u današnje vrijeme, sa nadom da će isti i zaraditi nešto, te vratiti uloženi novac, je velika kocka! Kako za one producente dubokog džepa, tako i za one nešto plićeg džepa. I dok Hollywoodski studijski blockbusteri još i uspiju zaraditi na kino blagajnama, neki i poprilično enormne svote, oni mali nezavisni filmovi koji su namijenjeni DVD i VOD tržištu, njima to polazi puno teže za rukom. Razlog tome je između ostaloga i piratstvo. Znam, znam, pomalo je licemjerno pričati o piratstvu kad ni sam nisam svetac po tom pitanju. Ali činjenica je da svi ti DVD/VOD filmovi i nemaju drugog izvora zarade osim DVD/VOD prodaje/posudbe, jer za razliku od Hollywoodskih blockbustera, oni nikada “ne ugledaju” mrak kino dvorana, već umjesto toga uglavnom završavaju direktno na Piratebayu.
Britanska akcijska DTV zvijezda Scott Adkins je veoma glasan i jasna kada je u pitanju piratstvo, te se svesrdno bori protiv toga kako god zna i umije (i može)! Iznova i iznova moli svoje fanove da podupiru njegov rad kupnjom ili posudbom njegovih filmova, jer u protivnom događa se to da budžeti takvih DTV filmova bivaju sve manji i manji, a samim time smanjuje se i vrijeme snimanja (koje zadnjih godina uglavnom iznosi između 20-25 dana), što u konačnici često rezultira filmovi loše kvalitete. Ipak, unatoč malim budžetima i teškim (i kratkim) snimanjima, Adkins (još uvijek) uspijeva snimati jako dobre DTV filmove za koje se s pravom može reći da spadaju među bolje iz te kategorije. Samo je pitanje koliko će to potrajati ako njegovim “fanovi” i dalje nastavke skidati te filmove sa torrenata.
Bilo kako bilo, Adkins ima novi film, povijesni akcijsko borilački triler Savage Dog redatelja i scenarista Jessea V. Johnsona. Radnja Savage Doga je smještena u Indokinu 1959. godine, zemlju bezakonja  kojom vladaju kriminalci; Vijetnamski diktatori i Europski ratni zločinci. Radni logor Den-Dhin-Cha vodi upravo jedan takav zločinac, Steiner. On u tom logoru organizira borbe, a šampion tih borbi je bivši boksački šampion Martin Tilman. Njegove borbe donose veliku zaradu ionako bogatim kriminalcima. No Tilman bi uskoro trebao biti pušten na slobodu, i sve što on želi je vratiti se kući. Ali Steiner i njegova korumpirana vojska će učiniti sve u svojoj moći kako bi ga zadržali iza rešetaka.  Tilman stoga odluči uzeti stvari u svoje ruke.
Savage Dog je snimljen na autentičnim lokacijama u Vijetnamu, te označava ponovno sjedinjenje Adkinsa i njegovog zakletog suparnika iz filma Undisputed III: RedemptionMarka Zarora. Osim njih tu su još Cung LeKeith DavidVladimir KulichJuju ChanCharles FathyMatthew Marsden, te još mnogi drugi. Savage Dog premijerno izlazi u Njemačkoj, na DVD-u i Blu ray-u, i to 28. travnja 2017. Možemo se samo nadati da će stvari ovoga puta biti drugačije, te da film neće ubrzo nakon toga procuriti na torrente. Ali nekako sumnjam da će ovaj puta biti išta bolje. Ali u nadi je spas.

savage-dog-poster savage-dog-poster2 savage-dog-poster2 savage-dog-poster3

IMDB

Indochina – 1959. A lawless land controlled by the criminal class: Vietnamese warlords and European war-criminals. Den-Dhin-Chan Labor Camp is run by four such dangerous men. The worst prison in the land, it is here that an Irish, former-champion boxer Martin Tilman (Scott Adkins) has made a name for himself fighting tournaments, on which wealthy criminals gamble in high stakes events. When Tilman is due for release, he just wants to return home, but the corrupt forces running the jail will do everything in their power to keep him locked down. When all that Tilman holds dear is taken away in a vicious act of violence, he is forced to confront the men responsible and take his revenge.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

 

2 replies »

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.