Akcija

Zona hostil aka Rescue Under Fire (2017)

Proteklih nekoliko tjedana se kak ti zvecka oružjem u regiji i spominje ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka. Ako se mene pita, ti natpisi o mogućim sukobima u regiju nisu ništa više od običnog senzacionalističkom novinarskog prenapuhivanja, a što se vojnog roka tiče, ne vidim svrhu tome! Bilo bi bolje da se naša vlada usredotoči na bolje školovanje i zapošljavanje. Neki doduše tvrde kako bi obavezni vojni rok dobro došao današnjoj mladeži, da ih malo nauči stezi i disciplini. I dok se slažem sa tvrdnjama da današnjoj mladeži treba i stega i disciplina, i da ih treba naučiti boljem ponašanju, jednostavno ne vidim kako bi im mjesec dana vojne obveze u tome pomoglo!? A kad se još sjetim priča i vremena kada je moja generacija išla u vojsku, i toga kako se tijekom tih 6 mjeseci konstantno pijančevalo, zajebavalo i bježalo preko ograde u noćne izlaske, moram se zapitati, o kakvoj stezi i disciplini mi tu opće pričamo!?
Bilo kako bilo, ako se baš “zaželim rata”, da se tako glupo izrazim, radije ću pogledati neki film ratne tematike, kao primjerice nadolazeću Španjolsku ratnu dramu Zona hostil redatelja Adolfoa Martíneza Péreza. Po uzoru na Black Hawk Down13 Hours i tome slične filmove, Zona hostil je film baziran na istinitoj priči koja se dogodila 2012. u Afganistanu, kada se dio vojnog osoblja našao u neprijateljskom okuženju, čekajući da ih spase tijekom žestokih okršaja.
U glavnim ulogama su Ariadna GilRaúl MéridaRoberto ÁlamoAntonio GarridoJacobo DicentaIsmael MartínezIngrid García Jonsson, te još mnogi, mnogi drugi. Španjolska premijera filma Zona hostil će se održati 10. ožujka 2017.

zona-hostil-poster zona-hostil-poster2 zona-hostil-poster3 zona-hostil-poster4

IMDB

Official site

Zona Hostil is based on events that took place in Afghanistan in August 2012, revolving around military personnel in need of rescue during a time of warfare.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.