Akcija

Wołyń aka Hatred (2016)

U životu možemo štošta birati sami. Od hrane koju ćemo jesti, pića koja ćemo piti, pa sve do prijatelja s kojima ćemo se družiti, te na kraju krajeva, voljenih nam osoba s kojima želimo provesti ostatak svog života. Tako je danas, no nekoć davno je bilo znatno drugačije, barem kada je ovo potonje u pitanju. Brakove su unaprijed dogovarali roditelji, a budući mladenci baš i nisu imali pravo glasa, i bilo je posve nevažno ako su oni bili zaljubljeni u nekoga drugoga. Upravo u takvoj nezavidnoj situaciji se nađe i junakinja Poljske ratne drame Wołyń redatelja i scenarista Wojciecha Smarzowskia, a da situacija bude još gora, izbije i rat.
Iako je zaljubljena u Ukrajinskog dječaka iz istoga sela, Poljakinja pod imenom Zosia je prisiljena da se uda za bogatog udovca. Ali uskoro izbije Drugi Svjetski rat, te etničke napetosti dođu do usijanja. Usred tog ratnog kaosa, Zosia će pokušati preživjeti.
Budžet ove rate drame iznosi 10 milijuna Poljskih zlota, odnosno oko 2,5 milijuna $, a u glavnim ulogama su redom Michalina LabaczArkadiusz JakubikWasyl WasylikAdrian ZarembaIzabela KunaJacek Braciak, te još hrpa drugih. Službena polsjak kino premijera ovoga filma se održala 07. listopada 2016., a popratile su ga uglavnom izvrsne kritike. Uz to, film je u Poljskoj osvojio i nekoliko nagrada, između ostaloga one za najbolju kameru i najbolju debitantsku glumicu.

wolyn-poster wolyn-poster2 wolyn-poster3

IMDB

Official site

Despite being in love with a Ukrainian boy from the same village, Polish girl named Zosia is forced into marrying a wealthy widower. Soon World War II begins and ethnic tensions arise. Amidst the war chaos Zosia tries to survive.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.