Akcija

Paradox (2017)

Kada pojedini filmaši snime nekoliko uspješnih filmova za redom, stvore svojevrsnu reputaciju među filmofilima i kritičarima, a samim time i određena očekivanja. Ako se mene pita, azijski redatelj Wilson Yip je jedan od tih filmaša, i svaki njegov novi film se s nestrpljenjem iščekuje. Reputaciju je stvorio (hvaljenim) naslovima kao što su SPL: Kill ZoneFlash PointYip ManYip Man 2, i Yip Man 3! I dok priprema Yip Mana 4 koji će se snimati početkom 2018., Yip će nas u među vremenu počastiti sa jednim drugim filmom, na kojem začudo nije surađivao sa Donnie Yenom. Riječ je o Hogkongoškom akcijskom trileru Paradox.
Paradox nam donosi priču o Hongkongoškom policijskom pregovaraču Lee Chungu koji saznaje da je njegova 16-godišnja kćerka Lee Wing netragom nestala tijekom puta na Tajland. Chung brže-bolje otputuje na Tajland kako bi pronašao kćerku! U tome će mu pomoći lokalni detektiv Chui Kit, i njegov kolega Tak. Chung ubrzo saznaje da se otmica njegove kćerke možda povezana sa gradonačelnikom Bangkoka koji treba hitnu transplantaciju srca, a to saznanje će ga staviti na sam vrh najtraženijih kriminalca u Tajlandu.
Kao što sam već spomenuo, ovoga puta nema Donnie Yena, ali Yip je svejedno okupio impresivnu glumačku ekipu ispred kamere. Tu su naime Louis KooYue WuGordon Lam, te “kostolomac” Tony Jaa. za koreografiju i režiju borilačkih sekvenci se pak pobrinuo legendarni Sammo Kam-Bo Hung koji je već surađivao sa Yipom na Yip Man filmovima. budžet filma iznosi nekih 14 milijuna $, a Hongkongoška premijera Paradoxa bi se trebala održati u drugoj polovici 2017., no točan datum za sada još nije poznat.

Official Facebook Page

When Hong Kong police negotiator Lee Chung-chi was informed about the sudden disappearance of his 16-year-old daughter, Lee Wing-chi, during her trip to Pattaya, he decides to travel to Thailand to search for her daughter’s whereabouts. There, Lee receives assistance from local Chinese detective, Chui Kit, and his colleague, Tak, and also encounters American gangster, Sacha. Based on clues, the disappearance of Lee’s daughter is related to a case involving the mayoral candidate of Bangkok’s urgent need for a heart transplant. Lee also suspects the mayoral candidate’s assistant, Cheng Hon-sau, colluding with Sacha to abduct his daughter. While suffering from the loss of his beloved daughter, Lee personally imprisons uniformed officer, Ban, to investigate the case. As a result, Lee becomes a nationwide wanted criminal. To seek revenge, Lee can only ask Chui to assist him in finding the whereabouts of her daughter’s heart.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.