3D

Vremya Pervyh aka The Spacewalker (2017)

Ako Vas netko (na cesti) priupita da li znate tko je bio prvi čovjek koji je “hodao” otvorenim svemirom, odnosno lebdio u svemiru, što bi ste odgovorili? Vjerujem da bi mnogi odgovorili da nemaju pojma i da ih baš briga za to. Neki bi pak rekli da je to bio Neil Armstrong. Ali to bi bio netočan dogovor jer je Armstrong bio prvi čovjek koji je stupio nogom na mjeseca. Drugi bi pak rekli da je to bio Yuri Gagarin. Ali ni taj odgovor ne bi bio točan, jer Gagarin je bio prvi čovjek u svemiru, ali on nije izašao van svoje letjelice. Treći bi pak možda rekli da je to bio Alexey Leonov, i to bi napokon bio točan odgovor. Naime, Alexey Leonov je bio prvo čovjek koji je izašao iz svoje letjelice u takozvani spacewalk i tako se izložio otvorenom svemiru.
Poznati Ruski filmaš, redatelj, scenarist i producent, Timur Bekmambetov, potpisnik Hollywoodskih blockbustera kao što su WantedAbraham Lincoln: Vampire Hunter i prošlogodišnji remake Ben-Hura, odlučio je producirati film o Leonovom i njegovom povijesnom pothvatu. Riječ je Ruskoj povijesnoj avanturističkoj drami Vremya Pervyh a.k.a. The Spacewalker u režiji Dmitriya Kiseleya koji je 2009. debitirao sa Ruskim super-herojskim filmom Black Lightning kojega je također snimio pod Bekmambetovom producentskom palicom.
U ulozi spomenutog Leonova se našao Evgeniy Mironov, a osim njega u filmu još igraju Konstantin KhabenskiyAleksandra UrsulyakVladimir Ilin, te Anatoliy Kotenyov, kao i mnogi drugi. Film je snimljen u 3D tehnici, a Ruska premijera istoga će se održati 06. travnja 2017.

IMDB

The film tells the story of Russian cosmonaut Aleksei Leonov who conducted the first ever spacewalk, becoming the first human ever exposed to open space in the process.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.