Biografski film

Chuck aka The Bleeder (2016)

Manje-više svi znamo da je kultni Rocky lansirao Stalloneovu karijeru u nebesa i od njega stvorio veliku filmsku zvijezdu koja “sjaji još i dan-danas”. Ali jeste li znali da je Stallone inspiraciju za Rockya pronašao u životnoj priči Chucka Wepnera, malo poznatog boksača u teškoj kategoriji kojemu se 1975. godine pružila prilika da se bori sa jednim od najvećih boksača u povijesti boksa, Muhamedom Aliem! I ne samo da se je borio sa njime, izdržao je punih 15 rundi! Na žalost, baš poput Rockya u originalnom filmu, ni Chuck nije pobijedio u konačnici, ali je zasigurno osvojio poštovanje i srca svih prisutnih.
Sa ovakvom životnom pričom, bilo je i vrijeme da Chuck Wepner dobije svoj film! A za to se pobrinuo producent, ko-scenarist i glavnu glumac u filmu, Liev Schreiber, koji nam pod redateljskom palicom Philippea Falardeaua donosi film inspiriran Wepnerovim životom, boksačku biografsku komičnu dramu Chuck (poznatu još i pod naslovom The Bleeder).
Osim već spomenutog Schreibera koji se našao u naslovnoj ulozi, u filmu još igraju Naomi WattsRon PerlmanElisabeth MossJim GaffiganAngela Marie RoyMorgan SpectorPooch Hall, te još mnogi drugi. Chuck je do sada bio prikazan na nekoliko filmskih festivala (Venice Film Festival, Toronto International Film Festival, Dubai International Film Festival) gdje su ga uglavnom popratile jako dobre, pa čak i izvrsne kritike. Službena Američka premijera filma Chuck je zakazana za 05. svibnja 2017.

 

 

IMDB

A drama inspired by the life of heavyweight boxer Chuck Wepner, who was the inspiration for the movie about Rocky Balboa.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.