Akcija

Tatara Samurai (2016)

Život se sastoji od nekoliko ključnih životnih odluka koje zatim određuju naš daljnji životni put. Primjerice, koju srednju školu ćemo izabrati, koji fakultete, koje radno mjesto, itd. A pred ključnim životnim izborom naći će se i junak Japanskog povijesnog samurajskog filma Tatara Samurai redatelja i scenarista Yoshinaria Nishikôria.
Tatara Samurai je radnjom smješten u Japan, u 16. stoljeće. Tu upoznajemo mladog čovjeka koji mora izabrati između toga da postane majstor u izrađivanju kvalitetnih čeličnih samurajskih mačeva, kao što su to bili njegovi otac i djed. Ili da postane samuraj i pomogne u obrani svog sela od napada raznoraznih klanova koji se žele domoći visokokvalitetnih čeličnih mačeva koji se tamo izrađuju.
U glavnim ulogama su Shun SugataAnna IshiiAkiraMasahiko TsugawaDendenKatsuo NakamuraKosuke ToyoharaYoshiko Miyazaki, te još mnogi, mnogi drugi. Film je do sada bio prikazan na nekoliko festivala kao što su primjerice Festival des Films du Monde Montreal, Calcutta International Cult Film Festival,Yubari International Fantastic Film Festival te UK Screen One International Film Festival. Na ovom potonjem je redatelj i scenarist Nishikôri čak osvojio i nagradu za najbolji internacionalni film. Službena Japanska premijera filma Tatara Samurai će se održati 20. svibnja 2017.

IMDB

Official site

Official Facebook Page

In 16th century Japan, a young man has to choose between becoming a master steel maker like his father and grandfather before him, or becoming a samurai so that he can help protect his village from attacks by the various clans which want the high-quality steel made there.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.