Akcija

The Foreigner (2017)

Jackie Chan je oduvijek bio simpatična persona, uvijek nasmijan, veseo i spreman da se glupira, čak i kad lomi negativce oko sebe, i navikli smo ga gledati takvog “neozbiljnog” u filmovima. No povremeno, s vremena na vrijeme, Jackie se okuša i u nekim netipičnim ozbiljnim ulogama, kao npr. u filmovima Crime storyThe Shinjuku IncidentNew Police StoryPolice Story 2013The Protector itd. Po svemu sudeći, toj skupini naslova će se uskoro pridružiti i akcijska triler drama The Foreigner redatelja Martina Campbella koji je do sada u čak dva navrata uspješno “oživljavao” James Bond franšizu; GoldenEye (1995), i Casino Royale (2006).
The Foreigner je baziran na romanu The Chinaman autora Stephena Leathera, a donosi priču o skromnom kineskom buisnessmanu iz Londona, Quanu, koji izgubi kćerku u bombaškom napadu. U nemogućnosti da se pomiri sa tom spoznajom, Quan pokuša na sve načine saznati imena bombaša. Ali kada mu Britanske vlasti predvođene Liamom Hennessyem uskrate tu informaciju, Quan odluči uzeti stvari u svoje ruke, ostavljajući iza sebe krvave tragove i leševe.
Osim ozbiljnog i poprilično brutalnog Chana koji neće prezati ni pred kime kako bi sredio odgovorne za smrt svoje kćerke, u filmu još igraju Pierce Brosnan, zatim Charlie MurphyKatie LeungSimon KunzRory Fleck ByrnePippa Bennett-Warner, te još mnogi drugi. The Foreigner je snimljen sa budžetom od 35 milijuna $ u kinesko-britanskoj ko-produkciji, a Kineska premijera će se održati 30. rujna 2017., dok će se u Američkim kinima film pojaviti 13. listopada.

IMDB

The film tells the story of humble London businessman Quan, whose long-buried past erupts in a revenge-fueled vendetta when the only person left for him to love — his teenage daughter — is taken from him in a senseless act of politically-motivated terrorism. In his relentless search for the identity of the terrorists, Quan is forced into a cat-and-mouse conflict with a British government official, whose own past may hold clues to the identities of the elusive killers.

      

4 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.