Akcija

Broken Darkness (2017)

Gotovo svake godine raznorazni mediji barem jednom ili dva puta godišnje pišu o tome kako nam se približava neki ogroman meteor koji će kroz par dana izazvati smak svijeta! Ali onda na kraju svega, ispostavi se da nas je spomenuti meteor zaobišao za nekoliko tisuća i tisuća kilometara, i da smo sigurni narednih 200-injak godina, dok se opet ne vrati. Ali tko zna, možda nas jednoga dana uistinu i pogodi neki meteor, samo se nadam da će u tom slučaju odmah i dovšiti cijelu stvar, kako se ne bi dogodila situacija iz nadolazeće SF triler horor drame Broken Darkness redatelja i scenarista Christophera-Lee dos Santosa.
Naime, Broken Darkness, inače snimljen u produkciji Južne Afrike, donosi priču o Samu, slomljenom čovjeku koji je nakon sudnjeg dana izazvanog masivnom kišom meteora i smrti svog sina, prisiljen preživljavati u podzemlju. On i njegov pouzdani prijatelj Troy, te mlada djevojka Rose, krenu zajedno na putovanje koje će ih odvesti u najmračnije dijelove podzemnog svijeta gdje će se zajedno sa skupinom iznimno naoružanih specijalaca naći u bijegu pred mutiranim bićima, kanibalima i banditima.
Zagriženi gejmeri će u ovom filmu možda primijetiti natruhe popularne video igre The Last of Us, iako koliko mi je poznato, film nema direktne veze sa spomenutom igrom, iako je lako moguće barem djelomično inspiriran njome, iako su to samo špekulacije. U glavnim ulogama su Sean Cameron MichaelSuraya SantosBrandon AuretBrendan MurrayJonathan PienaarRyan KrugerToke Lars BjarkeGraham Clarke, te još mnogi drugi. Film je premijerno prikazan u veljači 2017. na Boston Sci Fi Film Festivalu (gdje je osvojio i par nagrada), a zatim se našao i na programu Sunscreen Film Festivala, te su ga na oba festivala popratile poprilično dobre kritike. Do kraja godine film bi trebao izaći na DVD-u i Blu Ray-u.

IMDB

Broken Darkness follows the exciting story of Sam, a broken man who after the world ends from a massive Meteor shower and the death of his son, is forced to survive underground. He and his trusted friend Troy along with a young female Rose, are thrust on a journey that takes them into the darkest parts of the underground world where they find themselves on the run with a crew of rag tag yet heavily armed rangers. Hunted down by mutated creatures, bandits and cannibals alike, their undeniable defiance to return home is challenged, and an honest story emerges to reveal the heart of friendship in the face of death. Broken Darkness is a tale of selflessness, friendship and courage.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.