Akcija

Chervonyy (2017)

Rat je pakao sam za sebe, brutalan i nemilosrdan! Ali smrt na bojištu nije (nužno) najgore što se može dogoditi vojnicima na prvoj liniji. Gore od smrti je zasigurno završiti u rukama neprijatelja, u ratnom logoru, na milost i nemilost svojih neprijatelja. Neki se predaju i slome, a neki se suprotstave na sve moguće načine, poput junaka Ukrajinske povijesne ratne zatvorske drame Chervonyy redatelja Zaza Buadzea.
Chervonyy donosi priču o Danylou Chervonyu, bivšem zapovjedniku Ukrajinske pobunjeničke vojske, koji zajedno sa skupinom novih zatvorenika stigne i udaljeni koncentracijski logor (Gulag) smješten visoko na Uralu. On će se suprotstaviti ne samo logorskoj upravi koja ga smatra najopasnijim neprijateljem, nego i kriminalcima koji logor vode po svom nahođenju. Okupivši oko sebe ljude koji neće odustati, ljude koji su se spremni boriti za slobodu i čast, Chervony uspijeva protresti temelje logora, stvoriti pobuni i pobjeći.
Film je snimljen sa budžetom od 20 milijuna Ukrajinskih grivna, odnosno sa oko 800 tisuća $, a u glavnim ulogama su Mykola Bereza, Lyubov Tishchenko, Aleksandr Mavrits, Volodymyr Shpudeiko, te još mnogi, mnogi drugi. Ruska premijera ovoga filma će se održati 24. kolovoza 2017.

IMDB

Official Facebook Page

The group of the new prisoners arrives to one of the remote concentration camps of GULAG lost in Ural. Among the others, there is a former commander of UIA (Ukrainian Insurgent Army) Danylo Chervony. He is to resist not only the camp administration considering him the most dangerous enemy, but also the local camp authorities – the criminals. Gathering around him those who are not going to give up but ready to fight for freedom and honor, Chervony manages to shake the foundations of the camp order, raises a rebellion, and gets free.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.