Akcija

Manhunt (2017)

Od trenutka kada se proslavio filmom A Better Tomorrow, te nastavio oduševljavati naslovima kao što su A Better Tomorrow II i Bullet in the Head, te Hard-Boiled i The KillerJohn Woo je postao takozvani maestro akcije prepoznatljivog stila čiji su zaštiti znakovi bili slow-motion, bijeli golubovi, te neizbježni krvavi obračuni u kojima su manje-više svi bili naoružani sa dva pištolja.
No, kao i većina redatelja koja je žarila i palila davnih 80-ih i 90-ih, I Woo je s vremenom posustao i samim time izgubio onaj “stari sjaj”, te su ga zamijenili neki novi “klinci” (primjerice Johnnie To). Unazad 10-ak i više godina Woo je snimio svega par filmova, između ostaloga i izvrsni Red Cliff, ali daleko je to od njegovih ponajboljih uradaka. No njegov najnoviji uradak, Kineski akcijski triler Manhunt mogao bi mu vratiti stari sjaj, te još jednom, nakon tolikih godina, potvrditi njegov status velemajstora baletne akcije!
Manhunt je nastao prema romanu Jukôa Nishimura, a donosi priču o tužitelju kojega optuže za gnjusni zločin koji nije počinio, pa on krene u opasnu misiju kako bi očistio ljagu sa svog imena.
Na žalost, Woo nije ponovno udružio snage sa legendarnim Yun-Fat Chowom, pa tako glumačku ekipu čine Tao OkamotoJi-won HaHanyu ZhangJun KunimuraMasaharu FukuyamaHiroyuki IkeuchiNaoto Takenaka, te još mnogi, mnogi drugi. Budžet filma iznosi 30 milijuna $, a premijera Manhunta će se održati 08. rujna 2017. na Venice Film Festivalu. Ubrzo nakon toga bi trebala uslijediti i službena premijera.

IMDB

Accused of heinous crimes he didn’t commit, a prosecutor sets out on a mission to clear his name.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.