Drama

Rökkur aka Rift (2017)

Imate li ponekad, kada ste sami sa svojim mislima, osjećaj da je netko ipak sa vama? Da vas netko (ili nešto) promatra!? Ja na sreću nemam taj osjećaj, no junaci Islandske misteriozne triler horor drame Rökkur u režiji Erlingura Thoroddsena, ne samo da će imati taj osjećaj, već se se ispostaviti da ih netko uistinu gleda!
Rökkur  nam donosi priču o Gunnaru, mladiću koji nekoliko mjeseci nakon prekida dobije čudan poziv od svog bivšeg dečka Einara. S obzirom da je Einar zvučao pomalo izbezumljeno, kao da će si učiniti nešto strašno, Gunnar se zabrine te se uputi u usamljenu kućicu gdje Einar boravi. I dok dvoje mladića pokušava riješiti svoj zamršeni odnos, netko ih gleda kroz prozor, s namjerom da uđe.
U glavnim ulogama su Björn Stefánsson i Sigurður Þór Óskarsson, a ostatak glumačke ekipe čine Guðmundur ÓlafssonAðalbjörg ÁrnadóttirAnna Eva Steindórsdóttir i Böðvar Óttar SteindórssonRökkur je do sada bio prikazan na nekoliko festivala (Göteborg Film Festival, Munich International Film Festival, Outfest Los Angeles), a na jednom od njih je osvojio i nagradu. Službena Islandska premijera je zakazana za 27. listopada 2017.

IMDB

Official site

Official Facebook Page

Gunnar receives a strange phone call from his ex-boyfriend, Einar, months after they broke up. Einar sounds distraught, like he’s about to do something terrible to himself, so Gunnar drives up to the secluded cabin where Einar is holed up and soon discovers that there’s more going on than he imagined. As the two men come to terms with their broken relationship, some other person seems to be lurking outside the cabin, wanting to get in.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.