Akcija

Criminal City (2017)

Jin i jang, dobro protiv zla…odnosno, good guys vs bad guys! To je u svojoj osnovi zaplet 99% akcijskih filmova gdje se pojedinac ili više njih sukobljavaju sa lošim dečkima, koji u konačnici gotovo uvijek izgube bitku, a često i svoje živote. A to je ujedno i zaplet Južnokorejskog akcijskog krimi trilera Criminal City redatelja Kang Yoon-Sunga.
Točnije, Criminal City je baziran na istinitim događajima koji su se dogodili 2007. godine, a poznati su pod nazivom “Heuksapa Incident”. Priča prati Ma Suk-Doa, opakog detektiva koji predvodi odred policajaca koji svim silama pokušavaju srediti kriminalnu organizaciju koja je izvorno došla iz Kine, a koju predvodi opasni Jang Chen.
U ulozi detektiva Suk-Doa je poznati Korejski glumac Dong-seok Ma, koji je za Južnokorejsku kinematografiju ono što su za Američku bili Eastwood i Bronson, ili za Francusku Jean-Paul Belmondo; dakle karizmatični badass glumac opake macho pojave. A ovdje igra svojevrsnog “Prljavog Harrya”. Osim njega tu su još Kye-Sang YoonJae-yoon Jo, Gwi-hwa ChoiCho Dong Won, te In-sun Kyung, kao i mnogi drugi. Južnokorejska premijera će se održati 04. listopada 2017.

 


Ma Suk-Do works as a detective squad chief. His team struggles to bust a criminal ring who originally came from Yanbian, China. The criminal ring is led by Jang Chen.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.