Akcija

Askeladden – I Dovregubbens hall aka The Ash Lad: In the Hall of the Mountain King(2017)

Ne znam za sve vas, ali dok sam ja bio malen, meni roditelji baš i nisu imali običaj čitati priče. Bila su drugačija, “radnička” vremena, pa se kao nije imao vremena za takve stvari. No, stari mi je znao prepričavati neke stare legende, koje su kak ti bile zasnovane na stvarnim događajima. Čak je znao prepričavati neke priče koje su se kao njemu osobno dogodile, a koje su imale zastrašujuć supernatural prizvuk. i to je meni bilo full zanimljivo…i scarry. Svaka zemla ima neke svoje legende, pa tako između ostaloga i Norveška iz koje nam stiže pustolovni fanatsy Askeladden – I Dovregubbens hall redatelja i ko-scenarista Mikkela Brænnea Sandemosea koji je (navodno) baziran na Norveškoj legendi o trolu zvanom Mountain King.
Askeladden – I Dovregubbens hall donosi priču o Espenu zvanom još i “Ash Lad”, sinu siromašnog farmera, koji se zajedno sa svojom braćom zaputi u opasnu pustolovinu, tražeći nestalu princezu. Pinceza je naime pobjegla od dogovoreno vjenjčanja, te se zaputila u planine kojima navodno vlada opasni trol znan kao Mountain King. Potaknut iznašnom nagradom koja očekuje onoga tko pronađe i vrati princezu, Espen će učiniti sve u svojoj moći kako bi se domogao te nagrade i spasio farmu od propasti.
U glavnim ulogama ove Norveške bajke su Vebjørn EngerEili HarboeMads Sjøgård PettersenElias Holmen SørensenAllan HydeGisken ArmandGard B. EidsvoldSynnøve Macody Lund, te još mnogi, mnogi drugi. Norveška premijera ovoga filma se održala 29. rujna 2017., a početkom 2018., film će se zasigurno pojaviti i na DVD-u i Blu rayu.

IMDB

Espen “Ash Lad”, a poor farmer’s son, embarks on a dangerous quest with his brothers to save the princess from a vile troll known as the Mountain King – in order to collect a reward and save his family’s farm from ruin. 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.