Drama

Hjemsøkt aka Haunted (2017)

Gubitak voljenih i najbljižih je uvijek težak i bolan, bez obzira na sve. Gotovo svatko se sa time nosi na neki drugačiji, svoj način. Neki se okupiraju poslom kako bi misli skrenuli na nešto drugo. Neki se pak okruže dragim prijateljima kako bi uz druženje i pozitivne misli preboljeli gubitak. A neki se pak vole osamostaliti i biti sami sa svojim mislima, i riješiti svega što ih imalo pdosjeća na one koje su izgubili. Upravo to će učiniti i junakinja Norveškog horor trilera Hjemsøkt redatelja Carla Christiana Raabea, no ubrzo će požaliti zbog toga.
Naime, Hjemsøkt donosi priču o Catherine koja je nedavno izgubila oca, nakon čega se uputi na napušteno obiteljsko imanje koje namjerava prodati. Catherine se želi riješiti imanja brže-bolje, kako bi izbjegla kopanje po misterioznoj obiteljskoj prošlosti koje se ionako slabo sijeća, ali kuća ostavi snažan utisak na nju. Priče mještana o tajanstvenim nestancima i mogućim ubojstvima ju dodatno uznemire i zaintrigiraju. Suočena s prošlošću, stare rane se otvore, te Catherine uroni u ono od čega su ju godinama štitili!
U glavnim ulogama su, između ostaloga, Synnøve Macody LundEduardo Garcia-Drageseth i Pål Espen Kilstad. Norveška premijera je zakazana za 24. studeni 2017.

IMDB

When Catherine’s father passes away, she has to travel to the abandoned family estate to facilitate the sale. Catherine wants to get it done quickly to avoid digging too deep in her family’s mysterious past. However, the house makes a strong impression on Catherine, but why does she remember so little? The locals tell stories of mysterious disappearances and possible murders. Confronted with the past, old wounds are torn up and Catherine becomes immersed in what she has been protected from, but may also have chosen to forget?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.