Biografski film

Verónica (2017)

Klinci, a posebice tinejdžeri se vole zajebavati sa okultnim, tj. “igrati se” sa takozvanom Ouija pločom koja “služi” za prizivanje duhova. Iskreno, nisam se nikada susreo sa tom pločom, niti sam pokušao prizivati duhove, niti bi to učinio da mi se i ukaže prilika…naprosto me to ne zanima. No, o toj temi je snimljeno poprilično hrororaca, u kojima je prizivanje duhova gotovo uvijek završilo tragično za pojedine sufionike. Jedan od takvih filmva nam dolazi i iz Španjolske, riječ je o hororu Verónica redatelja i ko-scenarista Pacoa Plaza.
Radnja ovog filma je smiještna u Madrid 1991. godine, gdje se jedan tinejdžerica, Veronica, nađe opsjednuta zlim nadnaravnim silama nakon što je sa dvije kolegice iz razreda prizivala duhove preko Oujiia ploče.
Verónica je navodno baziran(a) na istinitim događajima s početka 90-ih, a na samom kraju filma se čak mogu vidjeti i stvarne fotografije koje je uslikala policija koja se odazvala na poziv u pomoć 15. lipnja 1991. godine. U glavnim ulogama su Sandra EscacenaBruna GonzálezClaudia PlacerIván ChaveroAna TorrentConsuelo TrujilloÁngela Fabián, te još mnogi, mnogi drugi. Španjolska premijera se održala 25. kolovoza 2017., a film je u međuvremenu bio prikazan i na Toronto International Film Festivalu. U Velikoj Britaniji je film pak bio prikazan na London Film Festivalu.  Početkom slejdeće godine ga zasigurno možemo očekivati na VOD platformama, te DVD-u i Blu ray-u.

 

IMDB

Madrid, 1991. A teen girl finds herself besieged by an evil supernatural force after she played Ouija with two classmates. 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.