Akcija

Tuntematon sotilas aka The Unknown Soldier (2017)

Kada su u pitanju box office rezultati, Američki filmovi zarađuju najviše, kako u SAD-u, tako i u ostatku svijeta. No, ponekad, u nekim zemljama (ali ne i u Hrvatskoj), izađe neki domaći film koji naprosto polomi sve domaće box office rekorde te zasjeni sve Američke naslove. Jedan od takvih naslova je i ratna drama The Unknown Soldier redatelja i ko-scenarista Akua Louhimiesa snimljena u ko-produkciji Finske, Belgije i Islanda.
The Unknown Soldier je ekranizacija nekoliko romana Väinöa Linna, a donosi priču o odredu Finskih vojnika koji su se borili u bitci između Finske i Ruskog Saveza tijekom Drugog Svjetskog Rata. U filmu pratimo Rokka, Kariluotoa, Koskela, Hietanena i ostalu njihovu braću po oružju u njihovim naporima da kroz prijateljstvo i humor prežive strahote rata.
Film je već imao svoju premijeru u Finskoj prije nekoliko dana (27. listopada), i kao što sam već spomenuo u uvodu, “razorio je” tamošnji box office “slomivši” pri tome i nekoliko tamošnjih rekorda! Primjerice, imao je najbolje otvaranje nego i jedan drugi Finski film prije njega, a ujedno je i najskuplji Finski film ikada sa budžetom od 7 milijuna €. U planu je također da film postane mini serija od četiri nastavka. S obzirom na veliki domaći uspjeh ovoga filma, za očekivati je da će se na godinu The Unknown Soldier naći u u svjetskoj distribuciji, bilo putem VOD platformi, DVD-a, Blu Ray -a ili festivala.

IMDB

Official site

The film tells the story of a platoon of ordinary Finnish soldiers in the battlefield between Finland and the Soviet Union during the Second World War. We follow Rokka, Kariluoto, Koskela, Hietanen, and their brothers-in-arms. It shows how friendship, humour, and the will to live unite these men on their way there and back. The war changes the lives of each of the soldiers as well as the lives of those on the home front, and also leaves its mark on the entire nation.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.