Avanturistički film

Oro aka Gold (2017)

Nekoć davno zlato je bilo najvrjedniji metal zbog kojeg su mnogi riskirali i gubili svoje živote. Zlato i danas ima svoju vrijednost, ali ne kao u prošlosti. Tada je i najmanji grumen zlata značio bogatstvo! Stoga ne čudi da su se mnogi dali u potragu za takozvanim Gradom od Zlata, koji je većinu tih avanturista koštao života. Španjolska povijesna avanturistička drama Oro redatelja i ko-scenarista Agustína Díaza Yanesa nam donosi priču o jednoj takvoj skupini.
Radnja filma Oro je smještena u 16. stoljeće, gdje pratimo Španjolske konkvistadore Lopea de Aguirrea i Nuneza de Balboa kako zajedno sa još 30-ak ljudi i dvije žene kreću na epsku ekspediciju kroz Amazonsku džunglu, u potrazi za misterioznim gradom koji je navodno u cijelosti napravljen od zlata!
Film je snimljen u razdoblju od dva mjeseca sa budžetom od 8 milijuna € na lokacijama u Španjolskoj, Kolumbiji i Panami. U glavnim ulogama su Anna CastilloÓscar JaenadaBárbara LennieJose CoronadoRaúl ArévaloLuis CallejoRafael CebriánJuan José Ballesta, te još mnogi drugi. Oro će premijeru imati 06 studenog 2017. na Seville European Film Festivalu, a službena premijera će se održati 10. studenog.

IMDB

In the sixteenth century, the Spanish conquistadors Lope de Aguirre and Nunez de Balboa embark on an epic expedition consisting of 30 men and 2 women, through the Amazon jungle, in search of a mythical city that, it is said, is made entirely of gold.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.