Akcija

Tueurs aka Above The Law (2017)

Ako je suditi po takozvanim heist filmovima, opljačkati banku može biti ili poprilično jednostavno, ili kranje zahtijevno. Dakle, ova prva verzija zahtijeva da zamaskirani i naoružani naprato ušetate u Banku kada u njoj ima najmanje ljudi, izderete se “ovo je pljačka”, blagajnica (ili više njih) vam da sve iz kase, i vi se tada date u bijeg, i takvu pljačku može izvesti gotovo bilo tko tko ima muda za takvo nešto. Druga verzija je kao što rekoh malo zahtijevnija, te iziskuje pomno planiranje i izvedbu bez ijedne greške, i veći broj ljudi, ali to vrijedi samo u slučaju ako ste profesionalac koji se time bavi već godina. A upravo su profesionali pljačkaši banaka u centru zapleta akcijskog krimi trilera Tueurs redateljsko scenarističkog dvojica Jeana-Françoisa Hensgensa i Françoisa Troukensa.
Film je snimljen sa budžetom od 6 milijuna € u ko-produkciji Francuske i Belgije, a donosi priču o Franku Valkenu, obijaču sefova, koji je zajedno sa svojom bandom upravo izveo savršenu pljačku, pljačku bez ijedne greške. Tj., barem je on tako mislio. Kao idealni sumnjivci, Valken i njegova banda nađu se usred starog slučaja koji se otvorio nakon gotovo 30 godina, a za petama im se nađu i opasni ubojice!
U glavnim ulogama su Olivier GourmetLubna AzabalKevin JanssensBouli LannersAnne CoesensJohan LeysenNatacha RégnierTibo VandenborreJean-Louis Sbille, te Alexandre Picot i mnogi drugi. Tueurs je premijeru imao 05. rujna 2017. na Venice Film Festivalu, a službena Belgijska premijera će se održati 10 prosinca.

IMDB

Frank Valken, a crack thief, has just carried out a final masterful robbery with no hiccups. At least that’s what he thinks. Ideal suspects, Valken and his gang find themselves caught up in a criminal case resurrected after thirty years. It would seem that crazy killers are back in town and on the loose.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.