Kanada

Radius (2017)

Često se znamo žaliti na to kako više nema originalnih filmova, te da se u konačnici manje-više sve svodi na nastavke, remejkove, rebootove i bezumne superhero blockbustere! I kad je riječ o Hollywoodu, to je u većini slučajeva zbilja tako. No nezavisna filmska scena ima itekako zanimljivih, pa čak i originalnih naslova u ponudi. Jedan od takvih je zasigurno i nezavisni Kanadski SF triler Radius redateljsko scenarističkog dvojica kojeg čine Caroline Labrèche i Steeve Léonard.
Radius donosi priču o Liamu koji se probudi nakon prometne nesreće bez spoznaje tko je on zapravo. Kada krene u grad da potraži pomoć, šokira se kada pronađe samo mrtva tijela sa neobično blijedim očima. Liamova prva procjena je da je uzrok tome opasan i smrtonosan virus koji je vjerojatno prisutan u zraku, ali uskoro otkriva užasnu istinu: svatko tko dođe do njega unutar radijusa od 15-ak metara, umire istog trena!
U glavnoj ulozi je Diego Klattenhoff kojeg mnogi vjerujem znaju kao FBI agenta Donalda Resslera iz popularne TV serije “The Blacklist”. Osim njega tu su još i Charlotte SullivanBrett DonahueAndrea del CampoRobert BorgesNazariy Demkowicz, te  još neki. Radius je do sada bio prikazan na nekoliko festivala (Fantasia Film Festival, Horror Channel FrightFest i Fantastic Fest), a VOD premijera ovog filma je bila 10. studenog 2017., što će reći, film se već može i pogledati.

IMDB

Official Facebook Page

Liam wakes from a car crash with no memory of who he is. As he makes his way into town to look for help, he finds only dead bodies, all with strange pale eyes. Liam’s first assessment is that a virus is present in the air, but he soon discovers the horrible truth: anyone who comes within a 50-foot radius of him dies instantly.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.